Ethiopië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zeven jaar jonger in Ethiopie

Gepubliceerd: 12 sep 2007
1

‘Reis naar Ethiopië en voel je zeven jaar jonger.’ Reisaanbieders weten het lekker te brengen: vandaag viert Ethiopië de millenniumwisseling. Omringd door allemaal festiviteiten en gratie voor 18.000 gevangen is om middernacht het jaar 2000 ingegaan.

Volgens de kalender die Ethiopië hanteert, begint het nieuwe millennium er zeven jaar en ruim acht maanden later dan in Nederland. Deze kalender verdeelt het jaar in twaalf maanden van dertig dagen en één maand van vijf of zes dagen. De verklaring van de bekende reclameslogan: ‘Dertien maanden zon in Ethiopië’.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Ethiopië artikelen
Reisnieuws
3x vulkanisch vuurwerk op het randje

24 dec 2016, Het einde van het jaar is in zicht. Voor het echte vuurwerk ga je een vulkaan op! Spectaculairder kun je je het niet voorstellen. Hoofdredacteur Louise ten Have deelt haar favoriete hotspots.

0
Reisnieuws
Danger: de 10 gevaarlijkste plekken op aarde

23 aug 2016, Laat je niet verleiden door de schoonheid van sommige bestemmingen! Schoonheid en levensgevaar gaan op sommige plekken hand in hand. Zoals op deze verraderlijke terreinen.

0
Reisnieuws
Wauw: 's werelds mooiste watervallen

22 aug 2016, Onze wereld herbergt veel adembenemende watervallen. Ze zijn er in alle soorten, maten en op verschillende bestemmingen. Maar welke waterspektakels moeten echt op je bucketlist? Het is een lastig keuze. Columbus helpt je graag en zet er alvast 8 v...

0

Reacties van bezoekers Reageer

KJongenburger

Door: KJongenburger • Geplaatst op

Ik was een beetje verbaasd toen ik hoorde dat Ethiopië zijn tweede millennium zou gaan vieren en vroeg waarop hun jaartelling dan gebaseerd was. Waar ligt het nulpunt. "Bij de geboorte van Christus" was het antwoord. Nu loopt onze jaartelling al een paar jaar achter bij die geboorte, volgens de kenners is Jezus een jaar of drie-vier voor Christus geboren dus hoe zit dat? "News traveled slowly in Africa in those days" was het antwoord van de priester.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.