Arba Minch

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ambassadeur van Ethiopië

Arba Minch,
Ethiopië


Op deze laatste dag van het jaar plaats ik een foto van Ethiopië, mijn hoogtepunt van 2016.

Net voor mijn reis werd de noodtoestand in Ethiopië uitgeroepen, geen negatief reisadvies maar toen ik op de site van buitenlandse zaken ging kijken, werd ik niet echt vrolijk. Met gemengde gevoelens ging ik op reis, wat later bleek volkomen onterecht. Ik heb totaal niets gemerkt van enige vorm van geweld of dreiging. Ik 'zwerf' graag rond en in tegenstelling tot veel andere landen was het hier geen enkel probleem om alleen rond te lopen, ook 's avonds niet. Ik heb me in Afrika nog nooit zo veilig gevoeld.

Natuurlijk moet je je ogen niet sluiten voor de dingen die hier de afgelopen jaren gebeurt zijn, maar er is geen enkele reden om het land te mijden. Ethiopië zat net een beetje in de lift als reisbestemming, maar sinds het negatieve nieuws over het land blijven de toeristen weg en deze inkomsten worden hard gemist.

Ik heb Ethiopië als heel bijzonder ervaren. Voor mij was het een reis met alleen maar hoogtepunten, een reis met mooie en unieke ontmoetingen. Net voordat ik naar Nederland terugging, 'benoemde' mijn gids mij en mijn reisgenoten tot 'ambassadeurs van Ethiopië', in de hoop dat het land weer een beetje positief op de kaart gezet wordt. Mijn mijn foto's hoop ik hieraan bij te dragen.

Deze foto is genomen in de buurt van Arba Minch en symboliseert de zonnige toekomst die ik het land toewens. Voor alle RR's een mooi en gezond 2017 en natuurlijk weer een prachtig reisjaar.