Amhara image

Amhara


Reviews

Amhara
Ethiopië
Fietser

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Ethiopië Amhara
Zinzi was hier 30 Jun 2013
Dejen ligt op de route van Addis Abeba naar Bahir Dar, maar verdient het om meer te zijn dan louter een overstap op de lange weg naar het noorden. Dejen is gelegen bij de grootste canyon door de Amhara regio op een hoogte van pakweg 2500m en biedt adembenemende uitzichten over de Blue Nile Dam, de uitgestrekte vlaktes en het naderende hoogland. Het dorp wordt gesierd door een Orthodoxe Kerk met een bijzonder staaltje architectuur en een prachtige, statige moskee. Neem ook een kijkje bij de gezellige koffietentjes, waar je voor minder dan 5 cent al een heerlijke cappuccino kan drinken -of, nog beter, neem deel aan een Ethiopische koffieceremonie. Accommodatie is makkelijk te vinden en heel betaalbaar. Je vindt hier al een tweepersoonskamer vanaf 3 euro met eigen badkamer. Ferfer en shiro zijn zeker gerechten om in de gaten te houden tijdens je diner. De volgende dag kun je om zes uur 's ochtends een minibusje pakken naar Debre Markos, vanwaar je kunt doorreizen naar Bahir Dar om de befaamde Blue Nile Falls van Tis Abay te kunnen bezoeken.
Regio
 • Adembenemende uitzichten
 • Bavianen
 • Prachtige gebedshuizen
 • Koffieceremonie
 • Goedkoop
 • Culinair genot
 • Vroeg opstaan voor het openbaar vervoer
Review geplaatst op 2017-03-10
10
Ethiopië Amhara
Sidonius was hier 31 Mar 2016
Het Tanameer bij Bahir Dar is een bijzonder meer om te bezoeken. In het meer bevinden zich maar liefst 37 eilandjes. Op 20 daarvan zijn in de 16e en 17e eeuw mysterieuze kerken en kloosters gesticht, vaak gedecoreerd met prachtige schilderingen. Sommige van deze oude kloosters bevatten nog originele kerkelijke attributen zoals rijk geïllustreerde manuscripten, kruizen, kronen en priestermantels. De kerken en kloosters behoren tot de Ethiopisch-Orthodoxe kerk, verwant aan de Egyptische Kopten. Je kunt een boottocht maken het meer en één of meerdere kloosters bezoeken. Dit is beslist een aanrader. Wij bezochten het klooster Azewa Mariam op een schiereiland van het Tanameer, met een rieten dak dat uniek is in Ethiopië. In dit klooster worden jongeren opgeleid tot priester. Ze wonen op het terrein in eenvoudige hutjes. De kloosters zijn ronde gebouwen, naar de tempel van Koning Samuel. Tijdens de boottocht kun je ook veel vogels spotten in het riet en de bomen langs de oevers, en nijlpaarden of krokodillen die zich in het meer bevinden. Een boottocht inclusief bezoek aan kloo0ster(s) duurt ongeveer een dagdeel van 4 uur. Vraag bij je hotel in Bahir Dar wat de mogelijkheden zijn.
Regio
 • Interessante kloosters bezoeken
 • Vogels en wildlife spotten
 • Ontspannen boottocht
 • Prettige afwisseling op auto of bus
 • Geen minpunten
Review geplaatst op 2017-01-06
10
Ethiopië Amhara
Hbplaatjes was hier 30 Nov 2010
Het Simien gebergte ligt in het noord-westen van Ethiopië. Het is het hoogste gebert van het land met een top (Ras Dashen) van 4.550 meter. Het is een prachtig gebied en terecht een Nationaal Park. Naast het prachtige landschap zijn de geladabavianen de topattractie. Het park is te bezoeken vanuit het plaatsje Debark. Dit ligt aan de snelweg (nr.30) van Gondar naar Aksum. In het park zijn voor zover ik weet 2 duurdere lodges. De Semien Lodge en de (nieuwe) Limalimo. In Debark waren/ zijn alleen zeer basic hotels. Wij sliepen in Debark in het Simien Prk hotel ($ 7,35 voor een kamer per nacht, maar ik zou de volgende ker toch voor een lodge kiezen. In het park kan je meerdaagse trekkings maken, maar de gelada's zijn ook als dagexcursie goed te zien. De gelada komt alleen in Ethiopië voor boven de 1.800 meter, maar de grootste populatie is in het Simien gebergte. Je hebt een permit en een gids/ bewaker nodig om ze te bezoeken. Wij reden met de auto naar ongeveer 3.000 meter hoogte om van daar uit verder te lopen. Na ongeveer een half uur zagen we de eersten. Uiteindelijk hebben we uren rondgelopen in een groep van ongeveer 200 bavianen. Ze kwamen tot ongeveer 2 meter afstand, terwijl ze babbelend gras aten. Ze zijn op geen enkele wijze agressief naar ons geweest. Zoals gezegd is ook het landschap spectaculair. Het heeft hele bijzondere rotspartijen (pinnacles) en diepe dalen. Naast de gelada komen ook de endemische Ethiopische wolf en Waliba ibex voor.
Regio
 • mooi landschap
 • weinig toeristen
 • prachtige gelada's
 • echt tussen de dieren
 • ver weg gevoel
 • fotografisch bijzonder
 • slechte of dure accommodatie
 • hoogte
Review geplaatst op 2016-10-11
8
Ethiopië Amhara
Sidonius was hier 27 Apr 2016
De historische kasteelpaleis en baden van koning Fasiladas staan op de werelderfgoedlijst en zeker een bezoek waard. Het bad is onderdeel van het grootste orthodox christelijke festival in Ethiopië: Timkat, op 19 januari. Het is het orthodoxe doopgeest. Het historische kasteelpaleis kun je van binnen ook bezoeken, een interessante historische plek.
Regio
 • interessante locatie
Review geplaatst op 2016-08-05