Addis Abeba

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Addis Abeba image

Begin van een maand volunteeren in Ethiopie.

Addis Abeba
Ethiopië
HRoddenhof

Begin van een maand volunteeren in Ethiopie.

Addis Ababa.
Hoog in de bergen van Addis Ababa klinkt gezang, mensen in prachtige witte kleding, versierd met goud en geel begeleiden een bruidspaar. Als je niet beter weet denk je aan een koningspaar, prachtige traditionele mantels en een kroon op het hoofd. We kijken ons de ogen uit tijdens de Addis Tour, Fair Travel ook Be-More! We zien tientallen kerken en rijden over de Mercato, de grootste openlucht markt van Afrika vlg. onze gids. Het is zondag, dus rustig op de markt, veel shops zijn gesloten. Maakt niet uit, de vele bruidsparen en hun gevolg maken dat meer dan goed.

Op 3200 mt, liggen de paleizen van vroegere keizers, nog in goede staat, en je gaat een stukje terug in de tijd. Verschillende musea hebben we bezocht en natuurlijk Lucy bekeken. De oudste mens op aarde ooit gevonden, nou ja, 40 % van haar. Heel indrukwekkend, vooral toen we hoorden dat we ons hebben staan vergapen aan replica, s.....Lucy was niet thuis……op bezoek in Amerika voor verder wetenschappelijk onderzoek

Injera, heet het hoofd voedsel in Ethiopie. De lunch bestond uit een prachtige schaal injera, een soort luchtige pannenkoek die ietwat zuur smaakt vanwege het gistingproces, een assortiment groeten en prutjes van groenten ligt er omheen en je werkt met je handen de injera en de groeten etc. naar binnen. Nog een hele kunst, je mag nl maar een hand, de rechter, gebruiken en niet je mond aanraken….Het smaakte echt heerlijk.

Alweer 1 dag in Ethiopie, ik geniet enorm van de omgeving, de indrukken, de vriendelijke mensen.(My father lives in Amsterdam…) t’was nog waar ook. De vlucht was lang maar oké, ik zat naast een dame uit Addis, die me heel veel heeft verteld en het bijzonder vond wat ik daar kwam doen. Ik heb haar telefoon NR en moet haar beslist bellen als ik weer in Addis ben, over 4 weken.
Het hotel is prima! De hoerenkast is verruild voor een gezellig optrekje, gelegen in een bouwput en aan een opgebroken straat. Als ik uit het raam kijk lijkt het op Haïti, maar dat komt ooit goed.
Tja, de dag is al weer om, om de hoek zit een internet café, als jullie dit lezen werkt het dus ook nog.
Morgen vroeg op voor de lange rit naar Awasa, ik kijk er naar uit.

Foto's

7abf7.jpg
7abf7.jpg
HRoddenhof
0790f.jpg
0790f.jpg
HRoddenhof
72bfb.jpg
72bfb.jpg
HRoddenhof