Dahlak Marine NP Beste reistijd

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Dahlak Marine NP

Het weer in Eritrea

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Eritrea te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Eritrea? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Eritrea

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Eritrea:De beste reistijd voor Eritrea is oktober t/m maart. Twee uur rijden en je bent in een ander seizoen terecht gekomen, is een veel gezegde spreuk over Eritrea. Dat kan kloppen want Eritrea heeft drie klimaatsoorten: het berg- en plateauklimaat, waar het over het algemeen koeler is en meer neerslag valt; het steppeklimaat, dat ’s zomers, december en januari garantie biedt voor zéér hoge temperaturen en regen in de wintermaanden augustus en juli; en, in het oosten aan de Rode Zee, het woestijnklimaat met zowaar nóg hogere temperaturen! Vermijd de erzingend hete maanden en ga in hun winter.