Eritrea

Dankzij een 1200 kilometer lange kustlijn - recht tegenover Saudi-Arabië en Jemen - was Eritrea in het verleden een belangrijke doorvoerhaven tussen Afrika en het Midden-Oosten. Door florerende handel in met name specerijen groeide dit land. De aansluiting met de Rode Zee zorgt echter ook voor conflicten. Bovendien heeft Eritrea na de tijd van bezetting door Italië en Groot-Brittannië, dertig jaar gevochten om onafhankelijk te worden van Ethiopië. Na de zuurverdiende onafhankelijkheid gingen de gevechten door met dit buurland. Ook nu nog is het hele grensgebied met Ethiopië onveilig. In het binnenland liggen nog her en der landmijnen en oud wapentuig verspreid. Als je dit allemaal wegdenkt, blijft er over: vriendelijke inwoners in een avontuurlijk land waar je onder meer heel goed kunt duiken. De zee voor de kust is een vissenparadijs. Zebra’s, nijlpaarden, leeuwen, cheeta’s, luipaarden, giraffen en verschillende soorten vogels maken het landleven interessant.

Informatie over Eritrea

Populaire highlights van Eritrea

Alle highlights van Eritrea

Beste foto's & tips van Eritrea

Ook allerlei specerijen en kruiden zijn op de markt in Asmara te vinden.

>>
· Eritrea

Armitsar, het heeft een bijzondere tempel binnen de stadsgrenzen. Namelijk de gouden Sikh tempel, je verbaasd je over de omvang en rijkdom. En dan alle mense...

>>

Op de weg tussen Dekemhare en Asmara kwam ik in 2009 deze ezel tussen. Hij liep daar alleen en leek precies te weten waar hij naartoe moest.

>>

Praktische informatie over Eritrea

Kaart van Eritrea en omgeving