Bioko image

BiokoBeste reistijd

Bioko
Equatoriaal Guinea
Aunt jemima

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Bioko

Het weer in Bioko

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Bioko te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Bioko? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Bioko

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Equatoriaal Guinea:De beste reistijd voor Equatoriaal Guinea is november t/m januari. Met een gemiddelde temperatuur van 25°C is het gehele jaar door plakkend warm in Equatoriaal Guinea. Februari, maart en april spannen echter wel de kroon met een gemiddelde maximale temperatuur van 31°C. Wil je die ernstige hitte vermijden, ga dan in november t/m januari. Verwacht geen heerlijk zonnetje met een briesje. De zon is erg warm en zal je de schaduw indrijven. De regenmaanden zijn dan net voorbij, dus je regenpak mag thuisblijven.