Egypte Woestijn en oases reisblogs

Het disneysyndroom

petra0212 was er (tot 19 apr 2009) Gepost op 26 jul 104 reacties

Ik heb net een foto geplaatst van een prachtige plek waar we overnacht hebben. Toen kwam het Disneysyndroom weer bij me op waar we tijdens de reis veel over gelachen hebben.
Wat is dat. Ik heb nog niet veel gereist en je hebt zo in de loop van je leven bepaalde voorstellingen van dingen en plaatsen.
Zo is er bv "de oase". Wie kent niet de Donald Duck, waarin Donald verdwaald raakt in de woestijn en een oase ontdekt. Een paar gebogen Palmbomen, water wat Bedouiene tenten en kamelen. Nu, de echte oases in Egypte waren complete dorpen, klein tot groot . Dan de Felouka tocht op de Nijl. De voorstelling wederom, de NIjl zoal je die nog wel bij Aswan richting de Grote Nasserdam ziet, kronkelend, groen aan de kanten, de woestijn, af en toe wat mensen. Maar goed na Aswan is hij breed en totaal niet romantisch meer te noemen. Je Felouka gaat verloren tussen al de Cruiseboten die er varen. Wij noemden ze Dozen, want ze zijn groot en vierkant. Dan de overnachting op de Felouka. Gedacht rustig langs de kant te liggen. Door weinig wind kwamen we niet zo ver en toen hebben we aangelegd. Voor de grap vertelde ik dat ik waarschijnlijk oordopjes nodig zou hebben om te slapen, want elk kwartie kwam er zo`n grote doos langs en verderop reden de auto`s en het spoor. Maar het was wel een mooi ervaring, eten en slapen op de Felouka. De nacht was wel stil en de ochtend de zon zien opkomen, prachtig. En ja, Disney is Disney om onze fantasie zo af en toe te voeden en dingen te kunnen relativeren. Het was een fantastiche vakantie.

petra0212 Positie 309 (1633 p.) Lid sinds 11-04-2010 Foto's en tips: 388 Blogs: 10 Fans: 7
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Milkscam
4 4
Gepost op 31 mei
Cambodja Angkor en Siem Reap
Wandelen in het theater van de Ardennen.
0 1
Gepost op 28 maart
België
Ruta 5.
0 2
Gepost op 25 februari
Chili

Reacties bij deze blog

Joanna

Door: Joanna • Geplaatst op

idd,leuk beschreven!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

En wat denk je van een Fat Morgana? Hebben we toch ook uit de DD geleerd?

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Schrijffoutje? Bedoelde je ´Isnie/land´ of toch echt Disney haha.
Tja, beeldvorming en waarheid, gaat wel vaker mis. Gelukkig maar anders zijn nde verrassingen weg.

Yves

Door: Yves • Geplaatst op

Herkenbaar; je gaat altijd met een bepaald plaatje in je hoofd ergens heen. Soms ook gevuld met vooroordelen en/of stereotypen (niet eens altijd bewust). Is niet erg, zolang je maar bereid bent de inhoud van je fantasie te toetsen aan de realiteit en die er vervolgens in te integreren. Dat maakt reizen ook zo'n prachtige intense ervaring, je bent voortdurend een plaatje aan het vormen, bijkleuren, invullen etc.!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.