Egypte Woestijn en oases

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Egypte Woestijn en oases image

Egypte Woestijn en oases

Egypte Woestijn en oases
Egypte
Giraffe

Verlangen naar zon en warmte

Druipnat sta ik op de voordeurmat. Terwijl ik mijn natte jas uitdoe drupt een straaltje water vanuit mijn haar langs mijn rug ….. brrrr ….. Zuchtend trek ik mijn natte schoenen uit en dan bedenk ik me dat ik over ongeveer 52 uur in het vliegtuig zit. Op weg naar Egypte, waar de zon schijnt en waar het rond de 30 graden is. Nog even doorbijten dus. Nog maar één keer heen en weer naar het werk door de regen die boven ons land hangt.
Het is al even geleden dat ik meeging met een groepsreis, maar naar deze kijk ik al heel lang uit: Een fotoreis naar de Westelijke woestijn van Egypte. Mooie landschappen met hopelijk even mooie zonsopkomsten en ondergangen, slapen onder de sterrenhemel.
De eerste 2 nachten slapen we naast de Pyramides en dus ga ik die nog een keertje bezoeken.
Daarna vertrekken we naar Bahariya en bezoeken we de Crystal Mountains. Agabad, de Magic Spring (om een bad te nemen), de White Desert de Western Desert en de Black Desert staan ook nog op het programma. We blijven 6 dagen in de woestijn. Ik heb al veel mooie foto's van deze gebieden gezien en hoop ook zelf met mooie plaatjes terug te komen.