Siwa Oase

Foto door Reisreporter huubverbeek

De Siwa Oase ligt in het westen met het gelijknamige dorpje dat zich eeuwenlang beschermde met een muur om het dorp heen. Er zijn tot op heden drie toegangspoorten waar je door kan om naar het dorp te kunnen. Shali town is het oude gedeelte van het dorp waar je je in een labyrint waant. Het is een werkelijk spookjesachtige omgeving waar je talloze tempels vindt waaronder het Orakel Tempel, ruïnes en graftombes.

Informatie over Siwa Oase

Beste foto's & tips van Siwa Oase

'535906' door huubverbeek '535906' door huubverbeek

EgypteSiwa Oase

EgypteSiwa Oase

Truc met het touwtje

huubverbeek

Als je in de Siwa-oase bent kun je 's avonds als de temperatuur een beetje gezakt is een fijne wandeling door het dorp maken en kom je aparte winkels , slagers, koffietenten en kapperszaken tegen die dan apart verlicht zijn met superkitsch behang van vooral westerse landschappen. Bij deze kapper gebruiken ze nog de truc met het touwtje om de laatste haartjes weg te halen. Door het touwtje aan een kant in je mond te houden en met de andere handen het draadje om elkaar heen te draaien blijven de haartjes tussen de gedraaide dubbele draad zitten .

'535912' door huubverbeek '535912' door huubverbeek

EgypteSiwa Oase

EgypteSiwa Oase

Detail van de truc me

huubverbeek

Bij deze een detail van deze werkwijze. Als je in de Siwa-oase bent kun je 's avonds als de temperatuur een beetje gezakt is een fijne wandeling door het dorp maken en kom je aparte winkels , slagers, koffietenten en kapperszaken tegen die dan apart verlicht zijn met superkitsch behang van vooral westerse landschappen. Bij deze kapper gebruiken ze nog de truc met het touwtje om de laatste haartjes weg te halen. Door het touwtje aan een kant in je mond te houden en met de andere handen het draadje om elkaar heen te draaien blijven de haartjes tussen de gedraaide dubbele draad zitten .

Laat kaart zien