Sinai

Dit woestijnachtige schiereiland Sinai vormt het Aziatische deel van Sinai, het is de schakel tussen Azië en Afrika. Bergen, valleien, kloven en oases sieren het landschap hier. Je beleeft er koude nachten met een droge lucht, maar met een uitzicht op een ongekend heldere sterrenhemel. Op dit schiereiland liggen de badplaatsen Dahab, Nuweiba en Sharm el-Sjeikh, populaire bestemmingen onder zonaanbidders.

Informatie over Sinai

Beste foto's & tips van Sinai

'495159' door robgreeve '495159' door robgreeve

EgypteSinai

EgypteSinai

Heerlijk schaduw

robgreeve

Met een jeep de Sinai woestijn in. Afdalen (glijden) vanaf zandduinen. Gestopt bij een oase met daar een waterput voor een tijdelijke afkoeling. En schaduw plekjes zoeken om van het uitzicht te genieten. Een onvergetelijke excursie.

'163727' door Radje64 '163727' door Radje64

EgypteSinai

EgypteSinai

Bedoeïen meisje

Radje64

Onderweg gaan we langs bij een bedoeïen-familie voor een heerlijk kopje thee. De kinderen dwarrelen om ons heen, vragen naar snoep en kauwgum..dit meisje is stil maar zo sprekend!

'425339' door MaJaTa '425339' door MaJaTa

EgypteSinai

EgypteSinai

Een kogelvis in de...

MaJaTa

Kogelvissen (Tetraodontidae) zijn een familie van beenvissen, uit de orde der kogelvisachtigen die in tropische en subtropische wateren en in de Atlantische, Indische , en Grote Oceaan voorkomen. In Japan gelden ze als een lekkernij en bij gevaar maken de vissen zich zo rond als een bolletje door water op te zuigen, waardoor ze een aantal malen groter worden dan normaal. De kogelvis is erg giftig door de aanwezigheid van tetrodotoxine, een verlammend neurotoxine, de vis ontleent dit vergif aan een symbiotische bacterië en om die reden is de handel in en het serveren van kogelvis in Nederland bij de wet verboden. Japanse koks die deze vis serveren dienen dan ook een speciaal examen afgelegd te hebben om dit veilig te kunnen doen.

Laat kaart zien