Sinai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Omgang met locals

Sinai,
Egypte


De omgang onderling verloopt in Egypte net iets anders dan in onze Nederlandse westerse samenleving.

Qua kledingvoorschriften zijn Egyptenaren redelijk conservatief. Voor zowel mannen en vrouwen wordt het op prijs gesteld om een lange broek/rok te dragen. Vooral bedoeïen zien blote benen als onzedelijk. De meeste Egyptenaren weten heus wel dat de westerse toerist er andere normen op na houdt dan dat zij doen, maar het wordt zeker op prijs gesteld als je je wat aanpast.

Het is overigens niet vreemd als je mannen in het openbaar elkaars handen ziet vasthouden of een vriendschappelijke zoen op de wang geven. Dit wordt als normaal sociaal gedrag beschouwd en als je als man zijnde bevriend bent geraakt met een Egyptenaar kan je gerust 2 zoenen geven als man zijnde bij ontmoeting.

Bij vrouwen geldt dat dan weer net niet (jammer genoeg) Bij ontmoeting met een vrouw (als man zijnde) wordt het beleefder gezien om te wachten tot dat zij haar hand aanbiedt om te schudden en anders blijft het bij een vriendelijk woord, maar geen fysiek contact.

Zodra je bij een Egyptenaar in huis komt, is het gebruikelijk om je schoenen uit te doen en dan pas het huis te betreden. Zodra je ergens zit, ga dan niet met je benen over elkaar zitten met een van je voeten naar voren gericht. Het laten zien van de onderkant van je voeten, wordt gezien als onbeschoft. Op je voet loop je en daar komt rotzooi aan, je wilt je gast niet het gevoel geven dat je hem daar mee associeert.

Wees verder gewoon beleefd en vriendelijk en je zult geweldige ontmoetingen hebben!