Sinai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Genieten van het landschap

Sinai,
Egypte


Hier genieten we van een tocht door de Sinaï, slechts ettelijke kilometers van Sharm El Sjeikh en heeft de natuur het verder voor het zeggen.

Vanaf hier is het nog zand en bergen zo ver als het oog reikt, een woest landschap dat zich over vele honderden vierkante kilometers uitstrekt.
Meer dan tweeduizend meter hoge toppen worden afgewisseld door honderden meters diepe canyons, wat is dit genieten!

Zon en wind hebben de meest grillige rotsformaties gecreëerd, maar ook hele gladde hellingen.
Regen valt hier slechts sporadisch, maar toch zie je overal tekenen van leven.
In de uitgesleten droge rivierbeddingen groeien stekelige acaciabomen en kleine struiken. En het rulle zand vertoont overal sporen van allerlei dieren zoals slangen en vogels.
En de uitwerpselen van geiten en kamelen duiden zelfs op de aanwezigheid van mensen. En palmbomen wijzen op de aanwezigheid van water.

Omdat goede kaarten van de Sinaï erg lastig te krijgen zijn en een tocht door de woestijn nooit zonder gevaren is, kun je beter goede lokale gidsen zoeken voor je je buiten de gebaande paden waagt.
Er zijn nl. voldoende kleinere reisbureaus die dagtochten in de woestijn aanbieden zoals wij ook gedaan hebben, goed verzorgd, veiliger en met een hele lekkere lokale maaltijd erbij genieten we hoog op een berg van de geweldige zonsondergang..