Sharm el Sheikh reisblogs

Mijn eerste duiken in Egypte

chan was er (tot 15 sep 2007) Gepost op 21 okt 101 reacties

Vandaag ga ik mee met mijn eerste bootduik. Het wordt een 'local' voor mij, omdat er bij Tiran & Ras Mohammed nogal wat stroming kan staan. Om 08:00 verzamelen alle duikers zich op het duikcentrum. De Egyptenaren zijn druk bezig om alle boxen en cillinders naar de haven te brengen. Per tafel staat een bordje met de naam van een boot. Ik schuif aan bij mijn groep, we krijgen een korte briefing over de bestemming van vandaag en vertrekken lopend naar het haventje.
In de vroege morgen is het hier ontzettend druk. Er liggen zo'n 20 boten naast elkaar. We lopen door de detectiepoortjes en stappen op onze boot. De Ghazala II. Ik heb wat last van mijn maag (lang leve de diarree) en besluit de eerste duik over te slaan, en even te kijken hoe alles in zijn werking gaat. Met de gedachte dat de 1e duik de diepste zal zijn.. ben ik blij dat ik nog even wacht.. (toch nog een beetje nerveus... )

De Italiaanse instructeur die we die dag hebben, Alfredo, zegt me dat de 1e duik van die dag wel de makkelijkste zal zijn. Toch bedank ik vriendelijk, kijk ik hoe iedereen te water gaat, en ga een uurtje tukken op de boot. Dan varen de door naar het volgende rif; Tower, en onderweg krijgen we de briefing. Het blijkt een wall te zijn.. een hele diepe canyon.. en een driftduik. Vandaar dat hij me adviseerde om toch de eerste duik te doen Hij zit me te gallen, dat ik haaien tegen zal komen.. en ik verzeker hem dat dat juist niet mijn angst is... Nerveus spring ik het water in, geef het OK-teken aan de boot.. en als we allemaal in het water drijven dalen we af. Aan mijn linkerzijde het rif. Een muur daalt af, de diepte in. We zakken verder, ik kijk omhoog en zie de oppervlakte. Toch voel ik dat we vrij diep zitten. Ik geniet van alle mooie koralen, zie een hoop vis.. en zie mijn eerste Murene ! Althans, niet helemaal. Alfredo is mijn buddy, en gebaart me om dichtbij te komen. Hij wijst de Murene aan, ik zie een deel... een dik lichaam, en als ik dichterbij kom, glijdt de Murene dieper zijn kloof in. Dat beest is zeker een meter of 3 geweest, aan de dikte van zijn lijf te zien ! We steken de canyon over, ik kijk naar beneden en zie alleen maar donkerblauw. Ik had verwacht dat ik dat zo eng zou vinden, maar het viel zo mee ! Aan de overkant zwemmen we verder, tegen de stroming in. We komen een hoop soorten vis tegen, waaronder mijn eerste 2 Bluespotted Stingrays.
We doen onze veiligheidsstop, en gaan verder omhoog. Een geweldige duik ! Ik ben verkocht !
49 minuten, 20 meter en ik kom met 40 Bar boven. GEWELDIG !

We klimmen op de boot, maken onze uitrusting klaar voor de volgende duik, en genieten van een heerlijke lunch aan boord. Dan gaan we lekker een uurtje tukken met z'n allen, en varen we door naar Far Garden voor een 3e duik. Onderweg belooft Alfredo me een Napoleonvis, en onderweg zien we er 1 vanaf de boot. Hij begint te lachen en zegt dat ik hem gezien heb, en hij zijn belofte waar gemaakt heeft.

Ik spring het water in, opgelucht en blij, en we dalen af naar een meter of 16. Aan mijn rechterhand daalt het rif de diepte in... naar het donkerblauw. We zien veel overhangend koraal, tafelkoraal, veel Lionfish en alle andere vriendjes die ik niet allemaal bij naam kan noemen.. Alfredo rammelt met zijn metalen kokertje, we kijken naar hem. Hij maakt het teken dat we moeten kijken, en wijst: een Napoleonvis ! Na 47 minuten komen we boven. Ik heb nog 80 Bar over.. het gaat zichtbaar beter met me. We varen terug naar de haven, komen rond 16:30 aan, drinken een biertje op het duikcentrum en vullen de logboeken in. Wat een geweldige dag !
Ik besluit om 's avonds mee te gaan met een nachtduik vanaf ons strand.

chan Positie 19095 (0 p.) Lid sinds 21-10-2010 Foto's en tips: 29 Blogs: 4 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Het leed dat statief heet
1 7
Gepost op 14 februari
Finland Lapland
Het Noorderlicht, sneeuw en husky's.....
0 3
Gepost op 22 december
Finland Lapland
De wondere onderwaterwereld van Ras Mohammed
1 1
Gepost op 22 oktober
Egypte Sharm el Sheikh

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

genieten!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.