Rode Zee kust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rode Zee kust image

Snorkelen met wilde dolfijnen

Rode Zee kust
Egypte
Joy90

Snorkelen met wilde dolfijnen

Om 7:30 zouden we opgehaald worden met de bus. We zitten allemaal erg sceptisch op de bank in de hal van het hotel te wachten.. zou deze dolfijnentrip wel de dolfijnen laten zien die het beloofd heeft?

Onze groep heeft allemaal al een keer meegemaakt belazerd te worden op een dolfijnen snorkeltrip. Nu stappen we toch met zijn 11en in de bus op weg naar het havenplaatsje Hamata dat aan de kust, in het zuiden van Egypte ligt. Vanaf dat plaatsje zullen we met de boot moeten naar Satayah Reef, dat 1,5 uur varen uit de kust ligt.
In de bus ontmoeten we onze snorkel/duikgids Karim. Hij is een grote grappenmaker en grapt veel met de buschauffeur in het Arabisch.
Na een lange busreis komen we aan bij de haven. Iedereen die aanleg heeft om zeeziek te worden heeft alvast een pilletje ingenomen want het wordt een lange hobbelige tocht met de boot.

Na anderhalf uur komen we bij het rif Satayah aan. De boot spot al gelijk wat vinnen in de verte.. de dolfijnen wachten al op ons. We varen met onze boot dicht naar de dolfijnen toe zodat we ze alvast een keer van dichterbij kunnen zien. De dolfijnen kwetteren en springen om de boot heen. Het lijkt erop dat ze het leuk vinden dat we ze een bezoekje komen brengen.

Wanneer de gids aangeeft dat we te water gaan beginnen we allemaal door elkaar te roepen. Iedereen pakt gehaast zijn camera, snorkel, masker en vinnen bij mekaar en haast zich naar de zodiak toe om als eerste in het rubberbootje te springen. Eenmaal op de zodiak giert de adrenaline door ons lijf en bonkt mijn hart in mijn borstkas van de opwinding. We gaan nu echt met de dolfijnen zwemmen!

We varen met de zodiak heel dicht naar de dolfijnen toe.. maar he? We varen ver voorbij de dolfijnen. De gids legt ons uit dat de dolfijnen dan langzaam onze kant op komen en niet opeens de andere kant op zwemmen. We krijgen de laatste instructies uitgelegd (niet spatten en opjagen, rustig blijven en genieten) en onze aandacht wordt getrokken om ons te laten vallen.

‘GO!’ wordt er geroepen door diegene die de zodiak bestuurt. We laten ons bijna allemaal tegelijk achterover vallen, het water in. Ik laat mij vallen en hoor door de klap op het water even helemaal niks meer. Een fractie van een seconde later valt iemand bovenop mij waardoor ik al mijn lucht verlies uit mijn longen. Snel bovenwater mijn masker en snorkel goed doen, op adem komen, en de dolfijnen zoeken. Ik hoor geklik en een piep geluidje maar ik heb geen idee waar het vandaan komt en wat het is. Ik kijk in het rond en zie ineens wat dolfijnen onder mij zwemmen. Ik zwem aan de oppervlakte met ze mee en de groep dolfijnen wordt onder mij steeds groter. Wanneer de dolfijnen mij eruit zwemmen (ze zijn natuurlijk veel en veel sneller dan ons mensen) baal ik dat ik ze maar kort gezien heb, totdat er vóór mij een groep dolfijnen tevoorschijn komt die recht op mij af zwemt. Ze komen aan de oppervlakte en zwemmen om mij en nog wat andere snorkelaars heen. Een super ervaring! Ze klikken en klakken met elkaar en de sonar geluiden zijn nu heel sterk aanwezig. Baby’s, koppeltjes en dolfijnen met littekens zwemmen om ons heen en blijven even in de buurt. Wanneer ze weer weggaan zwem ik een stukje met ze mee. Als ze uit het oog zijn verdwenen, voel ik mijn benen opeens een beetje zwaar worden van de inspanning. We worden een paar keer opgehaald met de zodiak uit het water en weer gedropt bij de dolfijnen totdat het tijd is om te gaan dineren.

’s Avonds slapen we allemaal op het dek en genieten we met zijn allen na van de snorkelervaring met de dolfijnen. We zijn allemaal erg uitgelaten en enthousiast en kunnen niet snel de slaap vatten. We weten dat we morgen weer met de dolfijnen gaan zwemmen en hier verheugen we ons allemaal op.
De ervaring was super! De tweede dag hebben we nog veel meer dolfijnen gezien en langer met ze kunnen snorkelen. Ik was bij terugkomst in het hotel een beetje gedesoriënteerd van de zeedeiningen maar ik zou deze ervaring voor geen goud gemist willen hebben. De volgende keer dat ik daar ben, ga ik zeker weer!
Voor nog een foto van de dolfijnen zie: 'mijn foto's'.

Foto's

719d2.jpg
719d2.jpg
Joy90
06ba7.jpg
06ba7.jpg
Joy90
06ba7.jpg
06ba7.jpg
Joy90
93443.jpg
93443.jpg
Joy90
93443.jpg
93443.jpg
Joy90