Egypte reisblogs

Alles voor een foto!

Travelireentje was er (tot 10 jun 2008) Gepost op 27 feb 128 reacties

Hallo mede reisreporters,

Hierbij een ervaring van mij in Egypte waar menigeen zich wellicht in zal herkennen.

Ik geef toe, ik ben niet altijd even netjes als het op het gebied van foto's maken aan komt. Ik ben denk dat ik niet de enige die wanneer er staat verboden te fotograferen de verleiding toch niet kan weerstaan. Dan zijn we weer net kinderen, wat verboden is, is extra interessant.

In 2008 maakte ik een Nijlcruise in Egypte, waarbij je vanaf de boot met de bus naar alle culturele hoogtepunten wordt gebracht, overigens absoluut een aanrader. Persoonlijk vind ik de overblijfselen van het oude Egypte iets wat je een keer gezien moet hebben.

Als onderdeel van het programma mochten de koningsgraven in de vallei der Koningen natuurlijk niet ontbreken. Overal bordjes met verboden te fotograferen en ook onze gids had benadrukt dat het niet mocht. Maar ja, ja julllie kennen mij niet persoonlijk, maar laat ik zeggen ik kan nogal eigenwijs zijn, vooral waar het op foto's aan komt ;-)

Ik moet zeggen het ging eigenlijk best goed, de eerste graven geen enkel probleem, de bewaking had niets door. Pas bij het derde graf ging het fout en werd mijn camera ineens weggegrist door een bewaker en weg was die. Shit. We hadden net een aardige afdaling gedaan het graf in via een flinke trap en ik ben niet zo'n traploper, maar opeens had ik nergens last van en vloog de trap weer op, achter mijn camera aan. Nou, die kreeg ik mooi niet terug, de bewaker stond intussen de foto's te wissen die ik gemaakt had. Toevallig en daar raakte kreeg ik een aardige paniekaanval van, stond op hetzelfde kaartje een foto van een dolfijn en jullie weten net als ik hoe moeilijk het is om die beesten goed op de foto te krijgen, op het juiste moment te klikken, meestal namelijk ben IK althans te laat. Dus je begrijpt het: stress met een grote S. Die foto's van die graven waren absoluut niet boeiend meer maar die ene van die dolfijn wel!
Ik intussen met gierende zenuwen naar onze gids en vertelde hem wat er was gebeurd. Ik kreeg een snelle blik, hij zei gelukkig niks, neem aan de ik niet de eerste eigenwijze toerist was en heeft na wat praten en wat geld schuiven mijn camera weer terug gekregen.

Pff wat een opluchting, ik natuurlijk gelijk kijken wat er gewist was, in de zenuwen kon ik de dolfijnenfoto natuurlijk niet vinden dus was ontroostbaar...

Later na rustig kijken bleek hij er gelukkig nog wel op te staan, pfff gelukkig zeg! Ik weer als een kind zo blij. Dus binnenkort de dolfijnenfoto hier te zien op deze site.

En, natuurlijk wel wat geleerd, en wat voorzichtiger geworden maar ja het blijft verleidelijk. Herkenbaar??

Travelireentje Positie 335 (1215 p.) Lid sinds 01-02-2012 Foto's en tips: 347 Blogs: 7 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Hij stond er gelukkig nog op
blogfoto nr. 2
net als deze! pff gelukkig
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Chez Ali! Doe het nie!
5 11
Gepost op 23 augustus
Marokko Marrakech
Opgepast in Jamaica!
1 6
Gepost op 18 april
Jamaica Montego Bay
Principes overboord?
4 12
Gepost op 25 april
India

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

O,ja heel herkenbaar.
ik heb mooie foto's gemaakt van pyramide-interieur.
Zonder flits en mijn reisgenoot op de uitkijk. om te zien of er bewakers in de buurt kwamen.
Heel spannend, maar ja waarom het eigenlijk niet mag kan niemand je vertellen.

vivelafem

Door: vivelafem • Geplaatst op

Ergens wel herkenbaar, hoewel ik wel altijd de regels probeer te respecteren in een ander land. Puur uit respect voor het land en zijn regels. Maar ja...af en toe zijn regels er om te breken! :) Bij mij gaat t dan om de afweging of t interessant genoeg beeld oplevert... Je hebt geluk gehad, stel je voor dat ie je camera stuk had gegooid!

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Ik ben in 1966 voor het eerst in de Thebaanse necropool geweest en toen mocht je alles buiten en binnen fotograferen. Groot was mijn verbazing toen we in 2004 zelfs geen foto van het Dal met de Koningsgraven mochten maken, laat staan het interieur van een graf. Ze houden hier strikt de hand aan, al zou ik er ook graag een loopje mee nemen! Je hebt dus veel geluk gehad!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Wij mochten jaren geleden in Egypte wel foto's maken, dus ik herken het niet van daar.
Fotograferen vanuit de heup wil nog wel eens helpen..

Diana

Door: Diana • Geplaatst op

Euh...eerlijk gezegd niet nee.....Ik moet er wel bij zeggen dat een van onze eerste reizen naar Mexico was en bij een bezoek aan Chitzen Itza ging een toerist op een van de slangenhoofden staan die naast de trappen van de tempel liggen. (ook dit was verboden en aangegeven middels touwen en verbodsborden). Voordat zijn vrouw die de foto maakte het wist, griste een bewaker de camera uit hun handen en gooide die op de grond. Stuk. Hopen stress ter plaatse, dat begrijp je wel. Jammer maar helaas. Die gasten waren al 3 weken in Mexico dus dáág foto's..... Het was een goeie les om daarbij te zijn. Ik baal er ook wel stevig van als ik ergens iets niet mag fotograferen, maar dat was het dan ook... ik zal het niet wagen om het alsnog te doen..

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.