Luxor reisblogs

Bruiloftsgasten in Luxor

Annemaria was er (tot 27 jul 2002) Gepost op 27 mrt 091 reacties

Jaren geleden heb ik een rondreis gemaakt door Egypte. Schitterend land! Vriendelijke mensen. Vaak krijg ik van mensen te horen die die kant op geweest zijn, dat de mensen opdringerig zijn, je naroepen en vervelend doen. Mijn ervaring is anders, je moet verder kijken dan je neus lang is. Mijn vriendin en ik raakten aan de praat met een verkoper in de bazar, bij hem viel niet af te dingen! Ik wilde gewoon een stukje papyrus kopen om op schol te laten zien. Hij vertelde dat hij drie kwaliteiten van papyrus had en dat het de keus aan mij was wat ik er voor over had. helemaal waar. Niks geen afdingen, wat wil je ervoor betalen. Na een gesprek van een uurtje werden we uitgenodigd om met hem naar de bruiloft van een vriend te gaan. Dat was erg leuk en bijzonder gastvrij. Een fundering met een grote schutting was de feestzaal, de mannen links, de vrouwen rechts gezeten. Wij werden vooraan gezet, samen met onze vriend de souvenirverkoper. We hadden veel bekijks, veel kinderen baanden zich een weg naar ons plekje om die rare mensen een beter te bekijken! Wat een plezier hadden ze! Nadien werden we netjes vergezeld naar ons hotel, onderweg nog even een kop koffie gedronken bij een beroemd koffiehuis aldaar.
Bij het hotel aangekomen nodigde hij ons uit om de volgende morgen te komen lunchen bij zijn ouders in Karnak. Even voorbij Luxor. Graag! Ze woonden in een appartement, tegenover de tempel van Karnak, moeder onthaalde ons gastvrij en liet ons eerst onze handen wassen. De woonkamer was voorzien van twee banken met losse kussens, een kast met tv en nog was prullaria. Het eten werd geserveerd en de kussens van de bank werden op de grond gelegd om op te zitten. Zo hebben we met vader, moeder, onze 'vriend' en zijn broertjes en zusjes heerlijk Egyptisch gegeten, lekker met je handen.... Later vroeg ik of ik een foto mocht maken van de familie en prompt wilde een ieder met mij en mijn vriendin op de foto! Een complete fotosessie volgde. Wat een geweldige mensen hier in Egypte!

Annemaria Positie 15253 (0 p.) Lid sinds 20-01-2009 Foto's en tips: 495 Blogs: 10 Fans: 3
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Documentaire Thailand deel II
0 4
Gepost op 07 maart
Thailand
Documentaire Thailand deel I
0 2
Gepost op 07 maart
Thailand
Gratis schoonheidsbehandeling
3 2
Gepost op 16 januari
Marokko Marrakech

Reacties bij deze blog

kokkeeri

Door: kokkeeri • Geplaatst op

ook leuk om deze kant een keer te horen. mijn ervaringen in luxor zijn minder goed mbt de aardigheid van de verkopers/gidsen/paard en wagen figuren.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.