Hurghada

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hurghada image

Hurghada

Hurghada
Egypte
Daisypanis

Egypte: deel 1 - Hurghada

Egypte

Een arabisch islamitisch land dat bekend staat om de pyramides, Farao's, Cleopatra en tegenwoordig ook het schitterende onderwaterleven. Het land ligt op twee continenten; het Suezkanaal in het noorden scheidt Afrika van Azie. Met een oppervlakte van 1.002.000 km2 bestaat het land voor het grootste deel uit woestijn.De reis

Gevlogen met Transvia op zaterdagmiddag om 14.50 naar Hurghada Airport, een vlucht van zo'n 4,5 uur. En das heel erg lang als je stil moet zitten en veel liever zelf achter die trolley door het gangpad wil wandelen. Een vlucht over Kreta waarbij het Griekse eiland duidelijk zichtbaar was zaten we een tijdje later boven Egypte. De woestijn welteverstaan, je zag niks anders dan alleen maar zand, zand en zand! Toen we landden was het nog steeds een tempratuur van zo'n 30 graden bij een lokale tijd van 19.30 uur. Met de bus werden we naar het hotel gebracht waar we snel onze oranje truitjes aantrokken voor de Wedstrijd Nederland - Russen. Jullie snappen wel dat mijn koffer gisteren een stuk lichter was? Die oranje truitjes hadden we tenslotte niet meer nodig! Maar ik ben blij dat die irritante russen er ook uitliggen.

Gisteren werden we op 18.45 opgehaald in het hotel, de bus was echter 25 minuten te vroeg en stond dus voor het hotel op ons te wachten. Na een hele dag aan het zwembad moesten we nog wat spulletjes in het koffer erbij proppen. Ruim optijd waren we dan ook op de luchthaven van Hurghada die bestaat uit vele tenten. Eerst moet je door een security waar alle bagage wordt gecheckt (er zat niemand achter de computer te kijken) alvorens je bij de incheck balies komt om in te checken. We kregen rij 18 D-E-F. Prima stoelen dacht ik zo, als was de beenruimte op te heenreis ook wel heel erg welkom. De bagage werd op de band gezet maar van wegen hadden ze nog nooit gehoord! We hadden zelfs al de boardingcards voordat de laatste twee koffer uberhaupt op de band stonden. Prima noemen we dat invergelijking met AMS waar ze om 2 kilo moeilijk lopen te doen. En mij dan even gaan vertellen dat een bagagebak van een Boeing 737-800 dat gewicht niet aan kan? Vreemd als een bagagebak op de Fokker 50 dat wel kan!! En dan ook de manier waarop het gezegd wordt zal ik maar helemaal niet ingegaan. De Klantvriendelijkheid was heel ver te zoeken.

En mocht iemand je vertellen dat je achter de douane op Hurghada niet meer met lokaal geld, Egyptische pond, kunt betalen. Das onzin! Dat kan namelijk wel! Al vertellen die meiden van de reisorganisatie van niet, die hopen namelijk dat je het geld dat je overhebt aan hun geeft. Het zou een beetje vreemd zijn als je in eigen land niet meer met hun geld kunt betalen!


Hurghada

Een snel ontwikkelde toeristenstad. Deze stad is vrijwel geheel in de afgelopen 10 jaar tot stand gekomen en bestaat bij de gratie uit strandtoerisme. Er is een vliegveld, 6 km ten zuidwesten van de stad, waar de meeste toeristen per charter aankomen. De belangrijkste reden om naar Hurghada te gaan is de rode zee. Men kan hier niet alleen zwemmen, maar vrijwel iedere vorm van watersport uitoefenen. Snorkelen en duiken is misschien wel de aantrekkelijkste. Het centrum bestaat uit twee delen, Sakala en Down-Town (Dakar). Sakala is het nieuwere deel waar je heel veel (souvenirs)winkels kun vinden, restaurants, hotels, fastfoodketens en heel erg veel taxi's. Genoeg te doen dus! Down-Town is het oudere centrum waar veelal lokale bevolking rondloopt. Helaas ben ik niet in dit deel geweest dus mijn ervaring kan ik niet met jullie delen.