Dahab

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Klein gecamoufleerd

Dahab,
Egypte


Mijn Eefje wil elk jaar aan het begin van de lente naar de zon… met een kleurtje alvast de Nederlands lente in. Meestal gaat ze met Nancy (vriendin van RR’er PaulHoo) maar soms met deze RR’er.
In 2012 was het weer mijn beurt om mee te gaan. Na een paar dagen aan het strand te hebben geluierd, begon het toch wel te kriebelen. Het hotelletje was schattig maar er was absoluut niets te doen/beleven. Het dagelijkse snorkel-uitje bleek op gegeven moment ook niet meer voldoende te zijn. Ofwel, ik met mijn compact camera op pad om de omgeving – we zaten aantal kilometer buiten Dahab – te gaan verkennen.
Waar ik al bang voor was, ook hier was niet veel te zien, weinig verscheidenheid in het landschap. Plotseling in een ooghoek zag ik een kleine beweging. Ik moest flink zoeken… was het mijn verbeelding, want ik kon niets vinden. Ineens… ja gespot. Ik knipperde met mijn ogen en was ‘em weer kwijt. Dus weer opnieuw goed zoeken… ja toch weer gespot!
Ik heb gegoogled maar tot op heden heb ik niet kunnen achterhalen wat mijn kleine, gecamoufleerde is… heeft iemand een idee wat het is, want ik ben eigenlijk wel benieuwd!