Egypte

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Egypte image

Egypte

Egypte
Afrika
Reizendebeer

Mijn reis gaat weer niet door

Ruim twee jaar terug, in maart 2011 boekte ik vol goede moet een reis naar Egypte voor oktober hetzelfde jaar, dat jaar kwam de bevolking in opstand tegen het leger en de regering.
In augustus kreeg ik bericht van het reisbureau, de reis kon onmogelijk doorgaan, in plaats daarvan zette ik de reis om naar Turkije.

In Januarie dit jaar boekte ik dezelfde reis weer, het was immers alweer ander half jaar op kleine opstootjes na rustig gebleven in Egypte. Helaas ook dit jaar viel de regering en kwam het leger aan de macht, dit met groot ongenoegen van het Moslim Broederschap, waardoor het land nu in de situatie verkeerd dat er niet meer naartoe gereist mag worden. Voorige week kreeg ik het bericht opnieuw van de reisorganisatie.
De reis gaat niet door!

Verliefd ben ik op de gedachte, reizen van noord tot midden Egypte en daarna richting het oosten om het Sanai woestijn over te steken naar Jordanie, vervolgens door Jordanie heen tot de Rode zee. Het bezoeken van Piramides en rijden op kamelen, op de berg staan waar Mozes de 10 geboden zou hebben ontvangen, duiken in de Rode zee en drijven op de Dode zee het zat allemaal in de reis.

Helaas is de reis mij niet gegund, maar mijn grootste bedroefdheid is voor het land Egypte en zijn bevolking want aan de rand van een mogelijke burgeroorlog staan gun je niemand. Alsjeblieft Egypte los u problemen op!

Gelukkig voor mij zijn er nog zat mooie plaatsen op de wereld voor mij om te bezoeken, en zie ik de mogenlijkheid om andere reisdroomen te verwezelijken. Het kan misschien jaren duren maar ooit hoop ik de befaamde reis door Egypte te maken, drie keer is immers scheepsrecht.