Toeristen in Egypte gegijzeld image
PatrickF

Toeristen in Egypte gegijzeld

Het bericht wat Egypte gisteren uitgaf over de vrijlating van de elf ontvoerde toeristen en hun acht begeleiders is weer ingetrokken.

De gijzeling
Op 13 september was een groep van elf toeristen met acht begeleiders een safari aan het maken toen ze ontvoerd werden. Ze werden naar Sudan gebracht door vier gewapende criminelen en worden sindsdien gegijzeld. De overheid heeft contact met de gijzelnemers en zegt dat ze zes miljoen euro losgeld eisen.

Gisterenavond in New York verklaarde de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Ahmed Aboul Gheit dat het om een groep gangsters ging die de 19 mensen - een Roemeen, vijf Duitsers, vijf Italianen en hun acht Egyptische begeleiders - hadden gegijzeld. De gegijzelden zouden volgens hem allemaal vrijgelaten en veilig zijn.

De groep is nog niet vrij
Een woordvoerder van het kabinet zei vervolgens vandaag dat dat bericht helemaal niet waar is. De onderhandelingen zijn nog volop in gang en het is voorbarig om te zeggen dat de groep is vrijgelaten.

Reisadvies naar Egypte
Heb jij een reis geboekt naar Egypte? Maak je dan niet te veel zorgen. Over het algemeen is Egypte een veilig en vriendelijk land. Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft geen negatief reisadvies uit. Als toerist wordt je wel aangeraden om niet buiten de gebaande paden te gaan en, mocht je dit toch willen, om dat dan alleen te doen onder begeleiding van een gewapende beveiliging. Bij grote toeristische trekpleisters moet je wel waakzaam blijven. In het gebied waar deze gijzeling plaatsvond wordt aangeraden alleen op grote doorgaande wegen te reizen omdat het een onveilig gebied is.

Foto door wpavandijk.reisreporter.nl