Alexandrie visum

Als je op reis gaat naar Alexandrie, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Alexandrie nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Alexandrie heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Alexandrie bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Alexandrie overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Alexandrie gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Alexandrie

Beste foto's & tips van Alexandrie

'496147' door RoyanvanVelse '496147' door RoyanvanVelse

EgypteAlexandrie

EgypteAlexandrie

De zuil van Pompei

RoyanvanVelse

Alexandrië heb ik altijd een betoverende stad gevonden. Alexander de Grote stichtte 300 jaar voor Christus wel 20 steden die zijn naam kregen, waaronder deze in het noorden van Egypte. Deze kreeg veel bekendheid door vergane wereldwonderen als de vuurtoren Pharos en de grote bibliotheek. In de stad staat trots de rode granieten zuil van Pompei. Al zeventien eeuwen houdt hij zich staande in een serapeum, dertig meter hoog en geflankeerd door sfinxen. Het serapeum, een tempel die gewijd is aan de hellenistische god Serapis, is grotendeels verwoest maar je kunt er nog doorheen lopen. Ook onder de grond. De granieten pilaar is puntgaaf en lijkt net als vele andere bouwwerken uit het oude Egypte de eeuwigheid uit te dagen. Daarnaast liggen de leeuwen met mensenhoofden al sinds mensenheugenis op wacht, vriendelijk kijkend en versteend. Het mooie van deze foto is dat je totaal niet ziet hoeveel (minder mooie) gebouwen er om het serapeum heen gebouwd zijn. De pilaar lijkt alleen te staan.

'276863' door Joia '276863' door Joia

EgypteAlexandrie

EgypteAlexandrie

Moskee in het centrum

Joia

Vlakbij de Corniche en bij het centrum van Alexandrië liggen twee prachtige moskeeën! De steen van de moskeeën is erg mooi bewerkt. Ik heb er nog een meer gedetailleerdere foto van die ik ook zal plaatsen.

'500852' door JannavEek '500852' door JannavEek

EgypteAlexandrie

EgypteAlexandrie

Rooftop

JannavEek

(een scan) De Corniche is nog grotendeels in de schaduw, de ochtendzon al over de huizen. Aan het ontbijt in het rooftoprestaurant van ons hotel, kijken we uit over de Middellandse Zee. Van de andere kant van waar we het meestal zien, namelijk de mediterrane Europese landen. De Corniche is de belangrijkste plek in deze tweede stad van Egypte met ruim vier miljoen inwoners. Het is de flaneerboulevard en later op de dag zal het er zeker druk worden.

Laat kaart zien