Alexandrie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alexandrie image

Dagtrip Alexandrië

Alexandrie
Egypte
RaphaelJanssen

Dagtrip Alexandrië

28 juli 2015, in alle vroegte zijn we vertrokken met onze taxi vanuit Cairo naar Alexandrië. Onderweg via de Dessert Road zagen we de zon opkomen en hebben we een korte stop gemaakt in Lion Village. Dit voorheen oude leeuwenpark is momenteel niet veel meer dan een tourist-trap waar men nog een drankje kan doen en een gevuld pita-achtig broodje kan eten terwijl drie Egyptische vrouwen het deeg aan het uitrollen zijn op een podium.

Aangekomen in Alexandrië was onze eerste stop de Zuil van Pompejus. Voordat we daar aankwamen was het een nogal chaotische sightseeing tour door het midden van het centrum van Alexandrië, waar oude trams en handkarren overbeladen met watermeloenen een vast patroon vormden. Uiteindelijk kwamen we aan bij de Zuil van Pompejus. Deze opgraving bevindt zich middenin de stad en bestaat uit een site waar de zuil en diverse andere opgravingen te zien zijn.

Hierna zijn we doorgereden naar Fort Qaitbey, dit oude fort is gebouwd in de 15e eeuw na Christus en herbergt momenteel een maritiem museum. Dit fort ligt mooi langs de kust en op de boulevard zijn zeer veel locals te vinden. Na een korte lunch (zeer veel vis-restaurants welke zeer goed zijn!) hebben we onze trip vervolgd naar de bibliotheek van Alexandrië.

De nieuwe bibliotheek in Alexandrië is ook zeer de moeite waard. De bibliotheek is zeer bekend (aangezien de 'oude' bibliotheek als grootste van de oudheid werd gezien en deze in 391 na Christus in vlammen is opgegaan). Momenteel zit er een moderne bibliotheek met diverse verdiepingen. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen, waarbij een lokale gids de diverse verdiepingen en kamers laat zien. Zodra je binnen staat realiseer je pas hoe immens dit gebouw is.

Onze laatste stop in Alexandrië was het Montazah Paleis. Dit paleis bevindt zich in een grote tuin omsloten door de zee. Op het strand zijn veel locals te vinden die hier dagelijks vertoeven in de zomer. Het paleis is helaas niet toegankelijk voor toeristen, de tuin en het strand zijn wel een echte trekpleister.

Dit waren de highlights van onze dagtrip door Alexandrië, een dagtrip die ik zeker kan aanraden voor iedereen!

Foto's

10e3b.jpg
10e3b.jpg
RaphaelJanssen
2cf1c.jpg
2cf1c.jpg
RaphaelJanssen
2889a.jpg
2889a.jpg
RaphaelJanssen
f8f9f.jpg
f8f9f.jpg
RaphaelJanssen
c6eea.jpg
c6eea.jpg
RaphaelJanssen
f6e70.jpg
f6e70.jpg
RaphaelJanssen
72b71.jpg
72b71.jpg
RaphaelJanssen