Maniema beste reistijd

Het weer in Maniema

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Maniema te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Maniema? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Maniema

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Maniema:De beste reistijd voor Maniema is november t/m februari (noorden). Noord of zuid van de evenaar: dat is wat betreft klimaat de belangrijkste vraag bij het plannen van je reis naar het voormalige Zaïre. De seizoenen zijn aan beide kanten namelijk precies omgedraaid. De Democratische Republiek Congo is ten zuiden van de evenaar het beste te bereizen van juni tot  september. De regen komt hier in oktober en verdwijnt in mei, terwijl ten noorden van de evenaar in april de eerste donkere wolken aan de hemel verschijnen. Door noordelijk Congo reis je daarom het beste van november tot maart. Voor Congo geldt een negatief reisadvies (najaar 2009).


Reisadvies
Voor Maniema geldt een negatief reisadvies.

Feestdagen
17 januari Patrice-Emery Lumumba Dag, Februari Carnaval, 30 juni Onafhankelijkheid, 17 november Jubileum Nieuw Regime.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement.

Informatie over Maniema

Laat kaart zien