Equateur Beste reistijd

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Equateur

Het weer in Equateur

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Equateur te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Equateur? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Equateur

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De beste reistijd voor Congo Kinshasa is november t/m februari (noorden). Noord of zuid van de evenaar: dat is wat betreft klimaat de belangrijkste vraag bij het plannen van je reis naar het voormalige Zaïre. De seizoenen zijn aan beide kanten namelijk precies omgedraaid. De Democratische Republiek Congo is ten zuiden van de evenaar het beste te bereizen van juni tot  september. De regen komt hier in oktober en verdwijnt in mei, terwijl ten noorden van de evenaar in april de eerste donkere wolken aan de hemel verschijnen. Door noordelijk Congo reis je daarom het beste van november tot maart. Voor Congo geldt een negatief reisadvies (najaar 2009).