Congo-Brazzaville Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Beloning niet gekapt woud

Gepubliceerd: 16 aug 2007
1

Tijdens een bijeenkomst over klimaatverandering in Kenya lieten Costa Rica, Nieuw-Guinea en Congo de VN weten dat ze een beloning willen voor het intact houden van hun regenwouden.

De drie landen, samen de Coalitie van Regenwoud Naties, vinden dat niet alleen het herstellen van gekapte regenwouden beloond zou moeten worden, zoals nu het geval is. Deze regel werd ingevoerd in 1997 met het Kyoto Protocol. Het intact laten van bestaande regenwouden is net zo belangrijk en verdient daarom een tegenprestatie, vindt de coalitie.

‘Onze poging tot ontwikkeling zou serieuze vertraging op kunnen lopen tenzij we de steun van de internationale gemeenschap krijgen voor het behoudend gebruik van onze wouden’, aldus Gabons’ minister Koko. Het is nog onduidelijk of de Coalitie inderdaad een beloning krijgt, maar de kans is klein dat dit gebeurt via het Kyoto Protocol, dat in 2012 afloopt. De Secretaris van Milieu in India geeft als commentaar dat er te veel wetenschappelijke onzekerheden kleven aan dit beloningssysteem voor het behouden van regenwoud.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Congo-Brazzaville artikelen
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Aap als vliegtuigpassagier

26 jan 2009, Stel je voor, dat je een vliegtuig in stapt en er een aapje naast je zit. Afgelopen week was het werkelijkheid voor de passagiers van een Lufthansa vlucht van Birmingham naar Frankfurt.

0
Reisnieuws
Herders vergiftigen wildlife

22 aug 2007, In het Queen Elizabeth National Park in Uganda, dat jaarlijks 45.000 bezoekers trekt, is een groot deel van de roofdieren het afgelopen jaar gestorven aan vergiftiging, aldus National Geographic. De boosdoeners zijn de herders die er sinds 2006 wo...

1

Reacties van bezoekers Reageer

trijntje1

Door: trijntje1 • Geplaatst op

Goede zaak ! Als je ziet hoe snel de regenwouden verdwijnen...... dan moeten we echt wel ingrijpen voor het te laat is !!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.