Mwali visum

Als je op reis gaat naar Mwali, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Mwali nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Mwali heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Mwali bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Mwali overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Mwali gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Mwali

Beste foto's & tips van Mwali

'544501' door Lyske1980 '544501' door Lyske1980

ComorenMwali

ComorenMwali

Avondmaal....

Lyske1980

Rondom alle Comorese eilandjes kun je waanzinnig goed snorkelen. In Nioumachoua (op Mohéli) boekte ik dus een boottochtje omdat er in dat gebied veel manta roggen rond zouden zwemmen. Deze zijn we helaas niet tegengekomen maar de gids ving wel deze inktvis, die hij meenam om 's avonds op te kunnen peuzelen. Ik wilde echter geen hap van dit prachtige dier...

'544602' door Lyske1980 '544602' door Lyske1980

ComorenMwali

ComorenMwali

Kleine...waterdiertje

Lyske1980

Deze diertjes kwamen tijdens eb tevoorschijn in de rotsen bij een strandje in Nioumachoua. Slijkspringers - visjes die met hun vinnen over land kunnen kruipen - en zeeëgels had ik al eens eerder gezien, maar wat het andere wezentje (op de rots) is weet ik niet... het deed me een beetje denken aan een levend fossiel :-).

'544400' door Lyske1980 '544400' door Lyske1980

ComorenMwali

ComorenMwali

Nioumachoua

Lyske1980

In Nioumachoua kun je op veel plekken genieten van een heerlijk (rustig!) strand. Deze jongetjes kwam ik tegen op een strandje vlakbij de lodge waar ik verbleef. Alhoewel Comorese kinderen vrij verlegen zijn omdat ze amper toeristen tegenkomen, gingen deze jongens meteen voor me poseren :-). (En nee, in tegenstelling tot Madagaskar, zal men je op de Comoren nooit om geld vragen voor een foto!)

Laat kaart zien