Mwali beste reistijd

Het weer in Mwali

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Mwali te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Mwali? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Mwali

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in de Mwali:Geen fan van moessons en cyclonen? Vermijd de Mwali dan in de maanden december tot en met april, wanneer met de noordelijke winden en met de Kashkaziwind een verstikkende deken van hitte en hoge vochtigheid over de eilanden valt. Je bent beter af in de maanden juni tot en met september, wanneer de wind uit het zuiden verkoeling en droogte brengt.


Reisadvies
Voor de Mwali geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
2 februari Offerfeest, 2 maart Ashuora, 6 juli Onafhankelijkheidsdag, 26 november Sterfdag President Ahmed Abdallah.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement.

Informatie over Mwali

Beste foto's & tips van Mwali

'544501' door Lyske1980 '544501' door Lyske1980

ComorenMwali

ComorenMwali

Avondmaal....

Lyske1980

Rondom alle Comorese eilandjes kun je waanzinnig goed snorkelen. In Nioumachoua (op Mohéli) boekte ik dus een boottochtje omdat er in dat gebied veel manta roggen rond zouden zwemmen. Deze zijn we helaas niet tegengekomen maar de gids ving wel deze inktvis, die hij meenam om 's avonds op te kunnen peuzelen. Ik wilde echter geen hap van dit prachtige dier...

'544602' door Lyske1980 '544602' door Lyske1980

ComorenMwali

ComorenMwali

Kleine...waterdiertje

Lyske1980

Deze diertjes kwamen tijdens eb tevoorschijn in de rotsen bij een strandje in Nioumachoua. Slijkspringers - visjes die met hun vinnen over land kunnen kruipen - en zeeëgels had ik al eens eerder gezien, maar wat het andere wezentje (op de rots) is weet ik niet... het deed me een beetje denken aan een levend fossiel :-).

'544400' door Lyske1980 '544400' door Lyske1980

ComorenMwali

ComorenMwali

Nioumachoua

Lyske1980

In Nioumachoua kun je op veel plekken genieten van een heerlijk (rustig!) strand. Deze jongetjes kwam ik tegen op een strandje vlakbij de lodge waar ik verbleef. Alhoewel Comorese kinderen vrij verlegen zijn omdat ze amper toeristen tegenkomen, gingen deze jongens meteen voor me poseren :-). (En nee, in tegenstelling tot Madagaskar, zal men je op de Comoren nooit om geld vragen voor een foto!)

Laat kaart zien