Mayotte of Maore

Foto door Reisreporter Lyske1980

Indertijd heeft dit eiland besloten Frans territorium te blijven. Hierdoor hoort het niet bij de andere drie. De welvaart in dit gebied is veel hoger dan in de rest van de Mayotte of Maore en de Europese invloeden zijn duidelijk zichtbaar. Duiken, snorkelen en genieten van het nachtleven zijn de voornaamste redenen om hier naartoe te komen.

Informatie over Mayotte of Maore

Beste foto's & tips van Mayotte of Maore

'547968' door Lyske1980 '547968' door Lyske1980

ComorenMayotte of Maore

ComorenMayotte of Maore

De enige lemuur op de

Lyske1980

Op de Comoren vind je diverse endemische diersoorten. De 'bruine lemuur' op de foto is echter ooit geïntroduceerd door Malagassiërs die zich op de eilandengroep vestigden. Zij namen verschillende lemuren mee die in de jungle werden losgelaten. De meeste soorten werden echter gevangen door de lokale bevolking om als huisdier te dienen, vandaar dat dit de enige soort is die nog op de Comoren voorkomt, op de eilandjes Anjouan en Mayotte om precies te zijn.

'547909' door Lyske1980 '547909' door Lyske1980

ComorenMayotte of Maore

ComorenMayotte of Maore

Paradijselijk Mayotte

Lyske1980

Mayotte ligt bij de eilandengroep Comoren, maar is de enige van de vier die officieel bij Frankrijk hoort. Het is er dus een stuk moderner, netter en schoner maar ook toeristischer dan de andere drie eilandjes en je betaalt er gewoon met de Euro. Het eiland heeft een prachtige lagoon en uiteraard kun je er fantastisch zwemmen en snorkelen. Tijdens boottochten spot je ongetwijfeld mantaroggen, haaitjes en/of dolfijnen!

Laat kaart zien