Bobo Dioulasso reisblogs

Terreinen bekijken in Bobo

evaneekelen was er(tot 02 aug 2010) Gepost op 02 aug 104 reacties

2 augustus 2010

Inmiddels zijn we 2 dagen in Bobo en we hebben het Afrikaanse tempo al weer helemaal eigen gemaakt! Lekker lezen, kletsen met de mensen die langs komen en alles maar gewoon laten gebeuren, heerlijk!
Gisteren zijn we overigens nog wel actief geweest, we hebben vier terreinen bezocht. De eerste was het terrein waar Franca ook een film van heeft gemaakt. Het ligt tussen het stadscentrum en het huis van Moctar in, 7000 m2 groot. Als je het terrein op komt rijden krijg je al meteen een goed gevoel; een brede laan met bomen, veel schaduw en omdat het nu regentijd is,ook veel groen.
Het staat helemaal vol met oude bomen (zelfs een enorme baobab!), van allerlei soorten: kapok,mango, cashewn enz. De meeste bomen zijn eigenlijk bomen die niet in de stad voorkomen, maar de vorige eigenaar heeft ze geplant en ze zijn inmiddels al erg groot geworden. We hebben bij“ons toekomstige huis” binnengegluurd, het ziet er redelijkonderhouden uit. Het is een beetje vreemd gebouwd, heel lang, maar niet zo diep. Moctar gaat proberen of we de sleutel kunnen krijgen, zodat we binnen kunnen kijken.
Hierna hebben we nog drie terreinen bezocht, eentje in het centrum en twee vlakbij Villa Rose, de Auberge van Moctar. Ze vallen allemaal in het niet bij het eerste terrein. Ofwel het is helemaal volgebouwd en je kunt niet goed zien hoe groot het eigenlijk is, ofwel er staat niet zoveel op, maar het terrein is veel te klein. Als we een hotel willen bouwen, een zwembad erbij en er ook nog willen wonen, dan hebben we wel minimaal zo'n 3000m2 nodig en die drie terreinen waren allemaal amper 1000 m2.
We gaan dus voor het grote terrein! Het ligt gunstig, heeft sfeer en is op loopafstand van het centrum.
Moctar is vandaag met iemand van het kadaster gaan kijken, die advies heeft gegeven over de prijs. Vanavond dus maar eens om tafel met elkaar.
Gisteravond is Boro nog even langsgeweest, hij loopt inmiddels met nog maar één kruk en is erg blij met zijn kunstbeen. Hij heeft ook geen pijn meer dus de reis, het nieuwe been en zijn revalidatie in Nederland is allemaal heel zinvol geweest. Hij zit nog vol verhalen aan iedereen over zijn tijd in Nederland, laat foto's zien en vertelt over al die dingen die zo anders zijn dan hier in Afrika!
Klaas is vanochtend met Drissa naar het Transit bureau gegaan om de auto te laten taxeren, de eerste stap richting het invoeren van de Landrover in Burkina.
En ik heb Umar weer aan het werk gezet met het maken van laptop tassen en tasjes voor Sandra. Straks nog even naar Le Vieux, de kleermaker, die ik toch nog een jurk die ik bij me heb, wil laten kopieren. Hopelijk heeft ie hem af voordat we weer terugvliegen naar Nederland. En natuurlijk naar Gafreh om tassen in te slaan! Genoeg te doen dus!
Waarschijnlijk gaan we dit weekend naar Dedougou, op bezoek bij Sigrun, die dit weekend bij Moctar logeerde. Zij is bezig een techische school daar op te zetten en was dit weekend hier voor overleg met o.a. de directeur van de technische school van Moctar. Tegen het weekend kunnen we wel weer wat kilometers aan en het lijkt ons leuk om dat deel van Burkina eens te bezoeken, we zijn er nog nooit geweest.

evaneekelen Positie 16925 (0 p.) Lid sinds 09-09-2009 Foto's en tips: 0 Blogs: 15 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op bezoek in Dedougou.
0 1
Gepost op 09 augustus
Burkina Faso Bobo Dioulasso
Visite, visite en een huis bekijken in Bobo
0 3
Gepost op 04 augustus
Burkina Faso Bobo Dioulasso
Segou en Bobo
1 4
Gepost op 31 juli
Mali Segou

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Dag Lean en Klaas!

Zo, dat was spannend om jullie avontuur te volgen!
Heerlijk, dat jullie er nu zijn en alweer gewend aan het Burkinese "tempo doeloe"!
Ik wens jullie veel onderhandeligs-succes bij de eigenaar van het terrein!
Ik zie het al helemaal voor me: dromen is leuk.
Kinders: geniet van Bobo en alle aardige mensen daar.
Liefs, Anneke

Door: • Geplaatst op

ha lean en klaas, van dat kutweer valt wel mee hoor, het is hier nog steeds zomer!! ik heb trouw alle blogs gevolgd en ben dus aardig op de hoogte van jullie avonturen. Dat ene terrein klinkt goed. 7000m2, dat klinkt bekend! als ik het goed heb onthouden kom je 13 augustus terug. Daarna nog logeren in belgie? Niet zo spannend als afrika, maar toch. Tot snel! mart

sanniepannie

Door: sanniepannie • Geplaatst op

het is kutweer in Nederland! er is nog steeds geen kabinet en wil bij jullie kijken maar mijn Frans is slecht !!!

Door: • Geplaatst op

Koningin van de Pin,
Met veel plezier en belangstelling lees ik jullie blog. Na een wat minder inspannende reis dan jullie hebben gehad vandaag in de Tijnje aangekomen. Vanmiddag het krantenartikel over Boro van het prikbord gehaald en voorgelezen aan Fenna en Nynke. Ze waren onder de indruk en nu net dit blog voorgelezen. Ik wil maar zeggen: ook nog educatief. Enjoy !!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.