Ouagadougou

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ouagadougou image

Reclame uitingen

Ouagadougou
Burkina Faso
Lubbja01

Reclame uitingen

Hoe maak ik kenbaar dat je het beste product maakt. Reclame !!!!

Reclame kan op vele manieren, maar is sterk afhankelijk van het budget, beschikbaarheid van media, doelgroep die je wilt bereiken. In Burkina Faso worden vele talen gesproken, maar wordt het woord slecht gelezen. In Burkina Faso heeft de krant een beperkt bereik; zijn radio en televisie niet overal bereikbaar (financieel-zendbereik). Mobieltje is er sterk in opkomst.

Visuele reclame werkt het best en is relatief goedkoop. Tijdens mijn reis heb ik een aantal mooie en sprekende voorbeelden kunnen vastleggen.
Veel gezien voorbeeld is de kapper die laat zien waar je hem kunt vinden en voorbeelden geeft van welke modellen hij knipt(e).
De garagehouder draagt in woord uit dat hij van vooruitgang houdt. De werkelijkheid geeft een wat ander beeld
Om voor het ochtendontbijt klanten te trekken prijs je je waren aan met bijvoorbeeld Heidie le traiteur of cafe Sante. Soms ga je hier wel erg ver mee. Ontdek de fototekst..

Sportscholen en elitaire internaten maken hele voorstellingen op erfafscheidingen om te laten zien wat men zoal te bieden heeft.

Zoals gezegd is mobiele telefonie-internet booming business. De reclame gelden zijn dan ook groter voor deze landelijk opererende organisaties. Ze pakken het dan ook grootschaliger aan door dicht bij de weg, in het vrije zicht staande woningen of omheiningen in zijn geheel te voorzien van hun boodschap. Na een aantal dagen weet je al niet beter; lelijk blijft het wel.
Zijn de meeste reclame uitingen aan een vaste plaats gebonden; de Bama mayonaise heeft hier geen last van en is makkelijk verplaatsbaar. Ik vond dit wel een waar kunststukje.
De vrijwilligers organisatie Beog Koamba (= Kinderen van morgen) met een Nederlandse oprichtster heeft een bescheiden op Europese leest geschoeide reclame op de auto aangebracht. Vanuit Kaya leidt ze kinderen zonder ouders op voor een betere toekomst door in samenwerking met de overheid praktijk geschoolde opleiding aan te bieden. In Kaya runnen de oudere kinderen een hotel met restaurant. Na hun opleiding kunnen ze dan aan de slag in hotels in Ouagadougou. Er is ook plaats voor o.a. metselaars, timmermannen en couturiers.

Foto's

ef4df.jpg
ef4df.jpg
Lubbja01
4aa65.jpg
4aa65.jpg
Lubbja01
b52ab.jpg
b52ab.jpg
Lubbja01
52321.jpg
52321.jpg
Lubbja01
59500.jpg
59500.jpg
Lubbja01
60705.jpg
60705.jpg
Lubbja01
78c5b.jpg
78c5b.jpg
Lubbja01
d97ed.jpg
d97ed.jpg
Lubbja01
ef4df.jpg
ef4df.jpg
Lubbja01