Centraal Burkina Faso

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal Burkina Faso image
Centraal Burkina Faso image Centraal Burkina Faso image

Ambitieuze toekomstplannen

Centraal Burkina Faso
Burkina Faso
TravelManiacs

Ambitieuze toekomstplannen

Een week hebben we stil gestaan. Gevloerd in Ouagadougou; de hoofdstad van Burkina Faso. “Een lokale griep”, constateerde de Franse arts na onderzoek. “Dan zijn we inmiddels lekker geïntegreerd”, reageer ik laconiek, maar we voelen ons hondsberoerd.
Het is hierna heerlijk weer op pad te zijn en de route is genieten; kleine gehuchtjes vol leven, van straatverkoop tot spelende kinderen, waar we dwars doorheen rijden. Tegen de tijd dat we in Kaya arriveren, wordt het al schemerig. Jeroen vraagt aan het gezin dat naast het meer woont, of we daar mogen overnachten. Dat is in orde.

Duif gered
Joseph geeft ons, gewapend met zaklamp want elektriciteit is er niet, een rondleiding door de groentetuin naast zijn huis. Hij verbouwt van alles; tomaten, wortels, pinda’s, pepers, kleine meloenen, paprika en natuurlijk mais.
Ook blijkt hij een kleine bierbrouwerij te bezitten. Een paar grote potten dus, meer is het niet. Het proces duurt drie dagen en is net afgerond; het bier wordt nu verkocht. Er wordt een vuurtje gestookt voor het huis en op de kooltjes worden maiskolven gelegd. Het is best te eten, ondanks het verbrande laagje. Op onze beurt bieden wij een Hollands biertje aan, gezien de bierbrouwerij is dat natuurlijk wel grappig. Het wordt even bewaard tot de vrouw des huizes er ook is, zij brouwt namelijk het bier. Lees het hele verhaal >

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.