Bobo Dioulasso

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bobo Dioulasso image

Bobo Dioulasso

Bobo Dioulasso
Burkina Faso
Evaneekelen

Visite, visite en een huis bekijken in Bobo

4 augustus 2010

Inmiddels zijn we al helemaal gewend aan het weer en het tempo van Bobo. Klaas is nu al drie dagen met Drissa op stap om de auto ingevoerd te krijgen, vandaag om 5 uur waren ze eindelijk klaar met het eindeloos wachten, heen en weer rijden tussen de douane en de politie en weer eindeloos wachten. De auto is nu officieel ingevoerd, alleen nog een nummerplaat laten maken en dan zijn wij in het trotse bezit van een Burkinabese auto! Gelukkig heeft het feit dat Klaas elke keer is meegegaan meegeholpen aan het drukken van de prijs, we hebben 300 euro korting gekregen omdat het een auto voor een gehandicapte is. Mooi toch!
Gisteren zijn we met Moctar teruggegaan naar het terrein van 7000 m2 om het huis wat erop staat te bekijken. De gardien was aanwezig en hij heeft ons rondgeleid. Het is een heel vreemd huis, erg lang, we schatten zo´n 20 meter, maar niet zo diep,hoogstens 6 meter, denk ik. Je komt binnen in een langwerpige woonkamer en alle andere kamers komen daar op uit. Er zit maar in kamer in met een deur, de rest heeft gordijntjes. Dat betekent dat het allemaal erg rolstoeltoegankelijk is, er is geen drempel te bekennen. Er zijn 3 slaapkamers waarvan 2 met badkamer. De slaapkamer met de deur heeft ook een loeigrote badkamer, dus dat wordt onze slaapkamer hebben we al besloten!
Het ziet er allemaal redelijk onderhouden uit, een lik verf, nieuwe tegels op de betonnen vloer en we kunnen er zo in.
Morgen gaan we met de oom van Cousin praten, die is tussenpersoon voor de eigenaren. Ook willen we met een advocaat of notaris gaan praten hier in Burkina om info in te winnen over de constructiemogelijkheden die we hebben als we met zijn vieren een terrein kopen en een hotel gaan bouwen.
We hebben vanavond een `videovergadering` met Franca gehad, die nu in Nijmegen zit. Toch handig al die technische hoogstandjes die vandaag de dag mogelijk zijn!
Omdat Klaas de hele dag op stap is met de auto, zit ik een beetje gekluisterd aan huis. Niet dat dat saai is, want half Bobo komt langs! Moctar is ook net terug na 2 maanden afwezigheid, dus iedereen komt hem gedag zeggen en en passant ons dus ook. Ina is al langsgeweest, Boro natuurlijk, alle broers van Moctar en een schoonzus en de nodige zakenrelaties. Ik schud veel handjes, zeg dat alles goed gaat, ook met Mama in Nederland en praat heel wat Frans af. Het gaat weer steeds beter! Nog even en ik spreek het vloeiend (al denk ik dat dat niet zo'n vaart zal lopen, ik blijf het een moeilijke taal vinden).
Vandaag de tent opgezet en schoongemaakt, of beter gezegd, Aziz, de doofstomme neef van Moctar heeft hem schoongemaakt. Ik moet elke keer weer opnieuw wennen aan het feit dat je hier allemaal personeel hebt rondlopen voor dit soort karweitjes!
Klaas en ik gaan zo uit eten. We wilden Moctar mee uit eten nemen, maar die heeft straks een vergadering, de hele dag heeft hij daar geen tijd voor met al die visite! Dat wordt morgen dus met zijn drieen eten.