Savuti

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fly in safari

Savuti,
Botswana


Hoe gaaf is dat. Wij combineren Zuid Afrika met 3 weken Botswana.
I.p.v. een 4w drive car voor de safari's besluiten we vanuit Maun met meerdere vluchten respectievelijk naar Deception Valley Lodge (luxe), Odd Balls Tented Camp (basic, maar wat een toplocatie) en Savuti tented Camp (luxe tent met AC) te vliegen.
Elke keer worden we opgehaald door de gids (en ook al staat deze hier met de hand in de zakken, hij is heel capabel). Tijdens de safari zijn we steeds met ons twee in de safarijeep. Geen haast dus bij het fotograferen.
Inmiddels is het al de 3e vlucht van de Fly in safari. En elke keer zijn we de enige 2 passagiers. Vanwege de verdeling van het gewicht mag ik steeds naast de piloot zitten. We arriveren op Savuti International Airport, Terminal 3, gate 5. Ja echt, dat staat op de bordjes. En ook nog passport control. Gevoel voor humor daar in Savuti. Toch mooi hoe het vliegtuig voor de nacht met verzwaarde emmers wordt verankerd. Ze horen eigenlijk bij de ander twee te hangen zodat ze gebruikt kunnen worden in geval van brand.
Wat een luxe om met deze piloot over de Okavango te mogen vliegen. Vraagt nog of we laag willen vliegen, want sommige passagiers schijnen daar niet tegen te kunnen.
Een geweldige experience.