Okavangodelta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Okavangodelta image

Namibië - Botswana 2003 (6=slot) - Okavango Delta

Okavangodelta
Botswana
Hbplaatjes

Namibië - Botswana 2003 (6=slot) - Okavango Delta

Het hoogtepunt van onze vakantie was een bezoek aan de Okavango Delta. Met een cessna gingen we naar de Tubu Tree Lodge voor een verblijf van 2 nachten.

Wat een belevenis om met zo’n klein vliegtuigje over de Delta te vliegen. Afwisselend groen en water beneden ons. Vanuit de lucht zagen we ook een kudde olifanten lopen. Gelukkig hadden we na 25 minuten een tussenlanding om een stel bij een ander kamp af te zetten. Al dat gehobbel en gebobbel in de lucht begon langzamerhand toch wel vreemd te voelen in de maag. Na nog eens 20 minuten vliegen waren we gelukkig bij de lodge. Die cessna en ik, wij worden geen vrienden.

Tubu TreeLodge is een prachtige plek in het centrum van de Delta in Jao Reserve. De vijf grote en-suite safaritenten staan ieder op een eigen platform. Daarnaast heb je een buitenbar en gemeenschappelijke tenten/ ruimten om te eten, zitten, lezen, biertje te drinken, enz. Het ontbreekt je tijdens je verblijf aan niets.
Onze tent was prachtig en had een perfect uitzicht over graslanden. Ook hadden we een hele comfortabele buitendouche. Heerlijk in je blote kont onder het warme water, terwijl de zebra’s voorbij komen lopen. Ja, het leven is soms nog mooier dan mooi.

Aangezien het gebied rondom de lodge erg droog was zat een boot-/ mokorotocht er niet in. Samen met drie andere gasten hadden we jeepsafari’s. Maar als je tussendoor een keer extra wilde kon dat ook. Aangezien er in het gebied 2 stellen parende leeuwen waren hebben we hier dankbaar gebruik van gemaakt.
En jawel het is echt waar: om het kwartier een wip. Je kon er bijna je horloge op gelijk zetten. We hebben aardig wat van die “kwartiertjes” meegemaakt, omdat elke keer als je dacht dat je er goed voor stond de leeuwen net de andere kant opdraaiden. Maar uiteindelijk zijn de foto’s toch redelijk gelukt.

Tijdens de jeepsafari’s hebben we helaas geen andere katten of wilde honden gezien. Zeker die laatste hadden we op gehoopt. Wel hebben we redelijk veel ander wild gezien, zoals olifanten, giraffen, koedoes, zebra’s, gnoes, buffels, vogels en één nijlpaard.

Na twee heerlijke dagen genieten van de luxe, mooie safari’s en het gevoel heel ver weg te zijn van de bewoonde wereld was het tijd om terug te vliegen. Weer een cessna met een piloot en vijf passagiers. Het was die dag bloedheet en niet te harden in het kleine, volle vliegtuigje. Ook hadden we geen tussenlanding, maar gingen we in één ruk terug naar Maun. Ik zat naast een oude Amerikaan van 81 en Marianne lag met zijn vrouw achterin half tussen de bagage. Om een lang verhaal kort te maken; het leek wel of alles wat er de afgelopen twee dagen via het mondje in was gegaan er heel snel weer via dezelfde opening uit moest. Gelukkig waren hiervoor grote zakken aanwezig. Op een gegeven moment vroeg de 81-jarige, die naast mij rustig een magazine zat te lezen, zelfs: “do you need another bag”. Gelukkig kwam aan deze bijzondere ervaring ook weer een einde met een landing in Maun.

Met de auto zijn we daarna teruggereden naar Crocodile Camp om onze bagage op te halen en om nog een nachtje te slapen. Daarna hadden we nog twee dagen om van Maun weer in Windhoek te komen. De weg van Maun naar Namibië was prima, zodat we de eerste dag de grens al overgingen. We zijn in de buurt van het grensplaatsje Buitepos gestopt en konden terecht bij de Kalahari Bush Breaks om te overnachten. Een prima overnachtingplaats met aardige kamers/ huisjes en prima eten. Op het grote terrein bij deze accommodatie loopt veel wild en er zijn ook 4x4 routes uitgezet. Uiteraard zijn we één van die routes zelf gaan rijden en natuurlijk zijn we in stijl van deze vakantie weer behoorlijk vast komen te zitten. Zoals de naam van deze accommodatie al doet vermoeden zit je hier in de (grijze) Kalahari en was het hier ook erg droog en zanderig. Dus dat werd weer graven en ploeteren, maar intussen waren we dat gewend.

Als afsluiting van deze bijzonder avontuurlijke vakantie (voor ons doen) hebben we nog een nacht doorgebracht in Windhoek bij Terra Africa. Een prima afsluiting van een mooie vakantie op dezelfde plaats als waar die drie weken eerder begonnen was.

Foto's

aca00.jpg
aca00.jpg
Hbplaatjes
97093.jpg
97093.jpg
Hbplaatjes
84767.jpg
84767.jpg
Hbplaatjes