Okavangodelta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Okavangodelta image

Okavango scenic flight

Okavangodelta
Botswana
Guidowater

Okavango scenic flight

De Okavango delta, een natuurgebied van ongekende schoonheid en vaak het laatste stukje wildernis in Afrika genoemd. De delta is de grootste zoet water delta ter wereld en van ongekende grote.

Deze delta moest dan ook in onze reis door Botswana opgenomen worden en we stonden te popelen toen we eindelijk het plaatsje Maun binnenreden. We maakte een tocht in een Mokoro (uitgeholde boomstam) en we wilden heel graag een scenic flight maken. We twijfelden alleen of we dit hier wilde doen of later bij de Victoria watervallen in Zimbabwe waar we ook nog heen gaan.

Wij kregen van ons hotel om de vlucht hier te maken. Bij de victoria watervallen maak je een vlucht van maximaal 10 minuten terwijl je boven de Okavango delta al snel een uur in de lucht bent voor minder geld.

Op de dag dat we Maun verlaten rijden we dus eerst naar het vliegveld waar we ons melden bij "Kavango air". De vriendelijke mensen vragen of we bezwaar hebben als er nog 2 andere mensen mee gaan. Er zijn 2 Zwitsers die ook een vlucht willen maken en een vliegtuig met 4 personen huren is veel goedkoper dan met zijn twee�n. Natuurlijk hebben wij hier geen bezwaar tegen. De luchthaven van Maun is klein maar toch moeten we door een security check en mogen we geen vloeistoffen meenemen. Jammer want mijn flesje water had ik bij deze tempraturen graag mee gehad.

Als we security hal uitlopen krijg ik mijn fles water echter terug van iemand van de airline. Hij had hem maar even mee gesmokkeld voor me als ik verbaasd kijk zegt hij "thats Africa"! We maken kennis met de piloot en kruipen in het klein 6 persoons vliegtuigje.

We mogen meteen vertrekken en het is wel echt apart als zo'n klein vliegtuigje over zo'n grote airstrip rijd om op te stijgen. De herrie van de motoren is oorverdovend en helaas heeft alleen de piloot oorkleppen op. Als we eenmaal op vluchthoogte zijn neemt de herrie gelukkig iets af maar het interesseert ons helemaal niks meer. Het uitzicht over de Delta is echt geweldig en de beelden die ons netvlies passeren worden voor altijd in ons geheugen gegraveerd.

We zien schitterende wetlands, bossen en heel veel dieren! Nijlpaarden, Olifanten, Giraffen de groepen zebra's en gnoes zijn het best zichtbaar. De overige dieren zijn vanaf ongeveer 100 meter vlieghoogte wat moeilijker te herkennen. De piloot mag helaas geen rondjes vliegen om de dieren want om hun rust niet te verstoren en dat lijkt mij volkomen logisch. Helaas komen de meeste dieren niet aan mijn kant van het vliegtuig en dus krijg ik slechts 2 olifanten op de foto erbij.

De ervaring is echter overweldigend. We hebben amper last van turbulentie wat ons toch wel verbaasd. Na ongeveer een uur over dit schitterende gebied gevlogen te hebben zien we de airstrip van Maun weer aan de horizon verschijnen. Na een veilige landing lopen we allemaal door het dolle heen de terminal weer in. Als we op een kaart vragen waar we gevlogen hebben blijkt dat we nog geen 5% over de deltain gevlogen zijn. Nu pas beseffen we hoe groot dit beschermde natuur gebied is en dat een vliegtuig ook de grote van dit gebied mee te krijgen.

Compleet voldaan stappen we in de auto en rijden we naar de volgende schitterende plek in Botswana. Een schitterend land dat bij ons nooit meer uit de gedachten zal verdwijnen. Deze scenic flight was een van de hoogte punten tijdens een reis vol hoogtepunten. Een absolute aanrader voor iedereen die Botswana bezoekt.

Foto's

bd954.jpg
bd954.jpg
Guidowater
bd954.jpg
bd954.jpg
Guidowater
74e8f.jpg
74e8f.jpg
Guidowater
74e8f.jpg
74e8f.jpg
Guidowater
4945d.jpg
4945d.jpg
Guidowater
4945d.jpg
4945d.jpg
Guidowater
54e9d.jpg
54e9d.jpg
Guidowater
54e9d.jpg
54e9d.jpg
Guidowater
9fd95.jpg
9fd95.jpg
Guidowater
9fd95.jpg
9fd95.jpg
Guidowater
87045.jpg
87045.jpg
Guidowater
87045.jpg
87045.jpg
Guidowater
6e5ea.jpg
6e5ea.jpg
Guidowater
6e5ea.jpg
6e5ea.jpg
Guidowater