Moremi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Moremi image

Douchen tussen de olifanten

Moremi
Botswana
WKerkhof

Douchen tussen de olifanten

Vijf tentjes, acht toeristen en een gids, midden in de bush van Botswana, dan kunnen bijzondere ontmoetingen niet uitblijven….

Na een mooie ochtend waar we verschillende leeuwen hebben zien ontbijten aan een enorm giraffe karkas, gieren die de leeuwen probeerde te verjagen en als eerste een plekje aan deze enorme onbijttafel probeerde in te bemachtigen (helaas voor de gieren geen succes) en olifanten hebben zien spelen in het water keren we rond de middag terug naar ons tenten kampje.

Na een heerlijke warme lunch staat ook de douche klaar, een emmer warm water met een douchkop eronder. Ik ga me eerst even opfrissen, maar ben er al snel weer onder vandaan. In de verte zie ik een paar olifanten aankomen, recht op onze tenten af…. Snel mijn kleren aan, fototoestel in de aanslag, hopelijk komen ze dichtbij, maar toch ook weer niet te dichtbij…

De olifanten komen steeds dichterbij en op een gegeven moment lopen ze midden tussen onze tentjes door. Voor Brian die toch onder de douche is gesprongen is dit toch wel ietwat spannend….. Door de droogte is het niet ongebruikelijk dat olifanten hun slurf even in je emmer stoppen en je hele douche leegdrinken, haha maar gelukkig liep deze gigant alleen maar heel relaxt langs.

Wel super gaaf om deze prachtige dieren van zo dichtbij te mogen bewonderen, op je stoeltje naast je tentje, of ietsje verder weg….

Het enthousiasme van deze close-encounter was nog de hele middag voelbaar in ons tentenkampje

Voor een globaal verslag van deze geweldige 10 dagen zie mijn blog: 10 Dagen kamperen midden in de bush!

Foto's

22af9.jpg
22af9.jpg
WKerkhof