Moremi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Moremi image

Vriendschap centraal in Botswana

Moremi
Botswana
TravelManiacs

Vriendschap centraal in Botswana

Hoe bijzonder is het als vrienden je komen opzoeken in Afrika? Voor ons bijzonder genoeg om er ruim duizend kilometer extra voor te rijden. In vergelijking met de afstand die we inmiddels vanuit Nederland hebben overbrugd, stelt dit niks voor!
Dus vertrekken we uit Namibië en trapt Jeroen het gaspedaal dieper in om op tijd in Maun, Botswana aan te komen.

Een wapperende handdoek aan hun rijdende auto zorgde destijds voor het eerste contact tussen Erik en Els -broer en zus- en ons. De gezamenlijke liefde voor Afrika (en lekker eten!) zorgde voor een langdurige vriendschap. Nu, tien jaar later, gaan we dit jubileum vieren in Moremi National Park; de plaats waar we elkaar hebben ontmoet.
Voor het eerst in maanden zien we mensen die we al kenden voordat we aan deze trip begonnen. Bekenden van thuis, uit het verre Nederland. Het doet meer met mij dan ik wil toegeven.

Kamperen tussen het wild
Broer Arjan en zijn vrouw Bertha zijn er ook bij en worden als safarigroentjes in het diepe gegooid. Moremi is ruig, puur en de kampeerplekken niet omheind. We passeren waterplassen omringd door groen en een enkele visarend. Impala’s, tsessebe’s en zebra’s schieten weg.
Het diepe zand, dat wordt afgewisseld met kuilen, hobbels en ribbelwegen vertraagd ons en zo komen we pas in het donker op onze overnachtingsplek aan. Lees het hele verhaal >

Foto's

11cc1.jpg
11cc1.jpg
TravelManiacs
05cd4.jpg
05cd4.jpg
TravelManiacs