Moremi NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Van de gebaande paden met de Northern Highlight safari

Moremi NP,
Botswana


Omdat we het zelf rijden in Botwana net iets te riskant vonden (totaal geen 4x4 ervaring, of verstand van autos/kamperen) boekte we via Going Africa Safari een hele mooie reis per luxe tent. Northern Highligt safari, waarmee je 10 dagen door een prachtig stuk ongerepte natuur trekt per tent. Van Kasane trokken we via Cobe, Savuti, Moremi en Khwai naar Maun.

Je tent wordt voor je opgezet, ontbijt, lunch en diner worden voor je klaargemaakt. Er was zelfs de luxe van een warme bucketshower per dag. Voor kamperen best luxe naar mijn mening. Maar wat eigenlijk nog het aller luxe voelde was elke dag wakker worden in een prachtige omgeving waar dieren tussen je tenten doorlopen.

Ook het elke dag op pad gaan met de kleine groep en de gids was een geweldige ervaring. Je ziet sowieso meer, maar ook kan je dichterbij komen. Wij hadden het geluk dat onze gids ook fanatiek fotograaf waas, en vaak een goede hoek voor ons uitzocht om de dieren te bekijken en te fotograferen. Dat betekende vaak (stiekem, want niet overal was dat toegestaan) even van de gebaande paden af voor een mooi plaatje.

Een geweldige trip en ik kan het iedereen aanraden!