Moremi NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Moremi NP image

Moremi NP

Moremi NP
Botswana
WKerkhof

Ziek in de bush

Ziek….

De hele nacht hoor ik tentjes open en dicht gaan, ik ben blijkbaar niet de enige….

Wat een ellende…

Na een lange reisdag van Khwai (Moremi) naar Xakanaxa (Moremi) (De X wordt uitgesproken als een klik) waar het erg heet en droog was, waar de wind niet alleen door onze haren waaide, waarin we vaak stopte in de palle zon om te genieten van al het moois wat we tegen kamen, waar we nog moe zijn van de late avondsafari de dag ervoor, voel ik me bij het avondeten niet zo lekker. Ik eet weinig en sla ook de gezelligheid van het kampvuur over om al vroeg m’n tentje op te zoeken. Lekker slapen denk, dan ben ik morgen weer fit.

En dan begint het, midden in de nacht begint het overal te borrelen. In het pikkedonker sluip ik, gewapend met een plastic zak, de tent uit richting een gat in de grond. Ik zal jullie de details besparen, maar ik was blij dat beide aanwezig waren….

Gelukkig heb ik water in de tent en ORS, want op zoek gaan naar onze gids is geen optie. Ik probeer wat te drinken, maar alles gaat met heel veel moeite.
We slapen midden in de bush en zijn omgeven door wilde dieren. Regelmatig hoor ik een leeuw brullen en een hyena lachen, maar gelukkig lijken die allemaal vrij ver weg. Het windscherm rondom het toilet bied enige bescherming, althans zo voelt het.

De hele nacht borrelt mijn buik en ik hang meer boven het toilet dan dat ik in mijn tentje lig. Om me heen hoor ik ritsen open en dicht gaan, er zijn er waarschijnlijk meer ziek. Maar zouden we iets verkeerds gegeten hebben, of massaal malaria opgelopen hebben….
Gelukkig is het hier vroeg ochtend en zodra het begint te schemeren gaat mijn man naar Des, onze gids. Hij denkt dat we uitgedroogd zijn door de zware omstandigheden gisteren, dus alle zieke krijgen diarree remmers, en zoutoplossing. Even een dagje rust dus voor ons.

Ik baal ontzettend dat ik niet mee kan, maar voel me nog zo beroerd dat ik ook wel weet dat het niet anders kan. Na een gat in de dag te hebben geslapen (wat bijzonder is in een super heet tentje) gaat het in de loop van de middag wat beter, en zit ik met 3 andere lotgenoten ‘s middags in de schaduw te nippen aan een watertje, wachtend op alle sterke verhalen van de rest van de groep…… We hebben toch een beetje geluk wanneer een olifant en even later een giraffe ons tentenkampje passert, hebben we toch nog iets gezien vandaag!

Voor een algemeen beeld van deze verder fantstische 10 daagse safari zie mijn blogs: http://www.columbusmagazine.nl/afrika/botswana/reisreporter/blogs/7624.html
http://www.columbusmagazine.nl/afrika/botswana/moremi/reisreporter/blogs/7637.html