Maun reisblogs

Tips gevraagd voor rondreis Zuid-Afrika & Botswana

JantineV bereidt zich voor Gepost op 03 apr 124 reacties

Beste Reizigers.

In juli gaan wij een rondreis maken door het noorden van zuid-afrika (o.a. Johannesburg en Krugerpark) en Botswana (o.a. Makgadigadi pans, Chobe, Okavango Delta, oversteek naar Zimbabwe Vic Falls). Het wordt een self-drive waarbij de overnachtingen al geboekt zijn in eenvoudige accomodaties (low-budget lodges en tented camps).
Uiteraard heb ik al veel tips en blogs gelezen en raak ik steeds enthousiaster. Als onervaren reiziger wil ik jullie vragen om praktische tips over het reizen in een Afrikaans land.

Waar moeten we rekening mee houden in het verkeer/ onderweg?
Wat zijn handige dingen om mee te nemen/ ter plekke aan te schaffen voor op reis?
Tips om insectenoverlast te minimaliseren?
Wat te doen of vooral niet te doen bij contact met locals of wildlife?
Hoe kan ik de kans op ziek worden minimaliseren (afgezien van de inentingen/malariatabletten en zoveel mogelijk de hygiëne in acht nemen)?

Dat zijn nogal wat vragen besef ik me ;) Ik hoop dat jullie me wat verder kunnen helpen!

Groeten Jantine

JantineV Positie 4653 (0 p.) Lid sinds 14-02-2012 Foto's en tips: 14 Blogs: 1 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties bij deze blog

JantineV

Door: JantineV • Geplaatst op

Hoi Frans,

Weer terug van jullie reis? Hoe heb je het gehad? Onze reis was fantastisch, we hebben zoveel mooie natuur en dieren gezien, erg leuke en hartelijke (lokale) mensen ontmoet en veel geleerd en avonturen beleefd :) Nogmaals hartelijk bedankt voor je tips, die hebben me geholpen in de voorbereiding en daarna het onbezorgde en met volle overgave genieten :)

Groeten Jantine

Door: • Geplaatst op

Denk niet dat we elkaar tegenkomen. Wij gaan ook in juli vanaf Johannesburg maar dan eerst een week of 5 naar Botswana en dan Zimbabwe in. Tegen de tijd dat we naar Namibie gaan zal het oktober zijn.
Wij zijn daar alleen in het noordelijke deel geweest, vanuit Caprivi via Rundu naar Etosha en daarna naar boven tot aan de Kunene (Omarunga lodge). Vanaf daar via de van Zylspas door de Marienfluss, Rooidrum, Puros, Sesfontein, Palmwag, Outjo, Windhoek naar Kalahari Bush breaks terug naar Botswana/Zuid Afrika.
Het noorden vonden we prachtig maar de rest moet ook heel mooi zijn. Daar gaan we deze keer de tijd voor nemen! Als je in het noorden komt moet je zeker een excursie naar een Himba dorp doen. Dat is erg de moeite waard.
Ehh, zandvlooien, nee niet tegengekomen. Vliegen zijn er tot de zon weg gaat maar dan komen de muggen. Kortom, je bent nooit alleen :)

Succes!
Frans

JantineV

Door: JantineV • Geplaatst op

Hoi Frans,

Bedankt voor je tips! Ik heb me meteen even goed ingelezen op de website van het lcr. Veel dingen die je inderdaad met een beetje gezond verstand al zou doen.
Ik las op een forum ook dat er veel zandvlooien/vliegjes kunnen zijn, hebben jullie daar veel last van gehad?
Goed om te horen dat je in de grote steden van alles kunt krijgen, dan kunnen we licht reizen..wat als vrouw toch al een uitdaging wordt ;)
Ik verheug me erg op de natuur en wildlife, maar ramen dicht lijkt me inderdaad geen slecht idee.
Ik begrijp dat jullie al vaker zijn geweest, welke gebieden hebben jullie bezocht? Heb je nog excursies die je me aan kan raden?
Wat leuk dat jullie in juli ook gaan, dat zou wel heel toevallig zijn! Wij vertrekken 18 juli en starten de reis in Johannesburg.

Groeten Jantine

Door: • Geplaatst op

Nou, om mee te beginnen, ze rijden er links das wel iets om rekening mee te houden :) Maar dat wist je waarschijnlijk al.
In het noorden van Botswana en Krugerpark moet je rekening houden met Malaria. Gezien de periode zou je kunnen volstaan met Deet, wat in Nederland te koop is, en maatregelen tegen muggenbeten zoals Klamboe (met Deet), lange mouwen en - broek 's avonds. Mocht je er niet zeker over zijn informeer dan eens bij het LCR (http://www.lcr.nl).
Als je in deze landen gewoon rustig rijdt is er niets aan de hand. Let wel goed op het overige verkeer bv in Johannesburg want je zal je ogen op de weg daar uitkijken. Niets is te gek! Kom je buiten de steden dan kan je daar helemaal prima rijden.
Tsja, handig om mee te nemen, Z-Afrike en bv Gaborone/Francistown zijn grote steden waar je alles kunt kopen dus afhankelijk hoe je met het gewicht in het vliegtuig zit zou ik niet teveel meenemen. Is ook een beetje afhankelijk in wat voor lodges je komt en hoe je daar 's avonds aan tafel wordt verwacht :)
Tuurlijk moet je contact met locals hebben, gewoon gezond verstand gebruiken dan is er niets aan de hand. Dezelfde omgangsvormen als we hier hebben, respect, dan is er niets aan de hand. En wat dieren betreft. De beesten die op je af komen zou ik vanuit de auto bekijken met het raam dicht :) Maw, gewoon in de auto blijven en waar je er evt uit mag op je hoede zijn. De meeste dieren zullen voor je weglopen als normale reactie maar de dieren die op je af komen denken iets bij je te kunnen halen en dat moet je niet willen :)

Misschien zien we elkaar wel, wij gaan ook weer in juli.

Prettige vakantie

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.