Makgadikgadi

In het noordwesten van Makgadikgadi liggen een aantal immense zoutvlakten, waaronder in Makgadikgadi. Het hele gebied bestaat uit de Makgadikgadi Pans, het Makgadikgadi National Park en Nxai National Park. In het droge seizoen worden regelmatig overnight excursies georganiseerd over de zoutpannen. Er is dan geen vegetatie en voor dieren niet aantrekkelijk om te komen. 

Informatie over Makgadikgadi

Beste foto's & tips van Makgadikgadi

'431031' door Jan10e '431031' door Jan10e

BotswanaMakgadikgadi

BotswanaMakgadikgadi

Openbaar vervoer

Jan10e

Gewoon grappig. Kan natuurlijk nu een hele uitleg geven over het openbaar vervoer in Botswana. Heb er echter geen ervaring mee behalve dat ik regelmatig heb gezien dat we vervaarlijk werden ingehaald terwijl ze over de potholes vlogen die wij angstvallig trachten te omzeilen. Behalve ezels maken ook koeien en geiten gebruik van de bushaltes... Het traject Palapye... Serowe.... Rakops... Maun... ideaal om een goed beeld te krijgen van het Botswana buiten de gameparks.

'406272' door Roelvandersman '406272' door Roelvandersman

BotswanaMakgadikgadi

BotswanaMakgadikgadi

Stokstaartjes

Roelvandersman

op tour door de zoutpannen, zijn we even gestopt om deze toffe beestjes te bekijken. Het was een familie van 12 waarvan 2 zich maar heel minimaal lieten zien. Vaak staan deze stokstaartjes recht overeind om de omgeving te controleren op gevaar. Deze waren alleen een beetje verlegen.

'494302' door Guidowater '494302' door Guidowater

BotswanaMakgadikgadi

BotswanaMakgadikgadi

Stokstaartjes tour

Guidowater

Via internetvond ik een mogelijkheid om stokstaartjes in het wild te bezoeken. Vanuit Gweta lodge in Botswana werden tours naar deze beestjes georganiseerd. In de lodge werd prima rekening gehouden met een goedkopere prijs naarmate meer mensen mee gingen. Om 14.00 vertrokken we in een jeep en reden eerst langs een grote baobab boom. Vervolgens door allemaal authentieke dorpjes naar de stokstaartjes kolonie. Het was wel even zoeken omdat de beestjes zich continu verplaatsen en er meerdere ingangen van hun gangen stelsel zijn (en meerdere stelsels). Uiteindelijk was dit de eerste foto die ik maakte toen ik de jeep uit stapte. Ontzettend nieuwsgierig bleven ze naar ons kijken totdat ze zichzelf gerust gesteld hadden. Vanaf dat moment gingen ze door met hun dagelijkse gang van zaken. We konden tot op minder dan een meter van de diertjes af komen en konden zeker een half uur genieten. De hele groep verplaatste zich nog naar een ander hol waardoor we weer een stukje moesten rijden maar ook daar kregen we hetzelfde ritueel. Als toetje bij de tour kregen we een sundowner op de Magadikgadi zout vlakte. De gids verzoen ook leuke spelletjes die we op de eindeloos lege vlakte konden doen en we maakten de gekste foto's! Kortom een tour die absoluut de moeite waard is!

Laat kaart zien