Francistown

Francistown is de op één na grootste stad in Francistown en is gelegen in het oosten van het land, op 400 kilometer van hoofdstad Gaborone en niet ver van de grens met Zimbabwe. Francistown was het middelpunt van de eerste goudkoorts van Zuid-Afrika, en wordt vandaag de dag nog steeds omringd door oude en verlaten mijnen.

Informatie over Francistown

Beste foto's & tips van Francistown

'300630' door duffy '300630' door duffy

BotswanaFrancistown

BotswanaFrancistown

Gevolg van een...stam

duffy

Alles wat er over is gebleven van het zwembadje in Elephant Sands. Twee dagen voor onze aankomst is er een stampeed geweest van een twintig tal olifanten. Er was ons verteld dat een luipaard een baby olifant in het zwembad had gedreven en de olifanten hierdoor zo boos waren geworden dat ze het zwembad verbouwd hadden om het olifantje er weer uit te krijgen. En ook de bomen om het zwembad en tuin hadden omgeduwd. Het leek wel of er een tornado over het terrein heen was geraast. Ze kwamen wel steeds kijken bij het zwembad omdat ze bij droogte hier altijd water komen drinken.

'61049' door janie '61049' door janie

BotswanaFrancistown

BotswanaFrancistown

Trein...Gaborone-Fran

janie

In Botswana rijden er maar twee treinen. Eén van Gaborone naar Francistown, en de andere andersom. Deze treinen rijden alleen maar 's nachts.

'61053' door janie '61053' door janie

BotswanaFrancistown

BotswanaFrancistown

Marktkoopvrouw

janie

In Botswana zijn het vooral de vrouwen die aan de vele marktkraampjes werken. Deze vrouw probeert van allerlei noten, kruiden en dergelijke te verkopen. Het leven als marktkoopvrouw is een zwaar bestaan. Ze zijn dan ook heel blij als ze rondkomen van wat ze verdienen.

Laat kaart zien