Chobe NP reisblogs

Wie kan mij helpen met deze vraag?

LWesterik bereidt zich voor Gepost op 14 jun 102 reacties

Beste reisreporters,

Ik ben momenteel bezig om een rondreis te plannen van Kaapstad naar Johannesburg via Namibië en Botswana. Nu wil ik naar zowel Kasane als naar Nata en Maun, maar ga vanaf daar richting Johannesburg. Nu schijnt het zo te zijn dat je vanaf Kasane via Chobe NP naar Maun kunt, maar klopt dat inderdaad?

Als ik Google-maps en de grote wegenkaart mag geloven loopt er een weg en is deze weg 354 km, maar omdat het een natuurgebied is durf ik er niet helemaal blind op te vertrouwen.

Kan iemand mij antwoord geven zodat ik definitief kan gaan boeken zonder mijn neus te stoten aan een enorme reisafstand?

Dank julie wel alvast!

Groeten, Lonneke

LWesterik Positie 38567 (0 p.) Lid sinds 20-02-2010 Foto's en tips: 44 Blogs: 11 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Right time, right place - Zebra-kill in Etosha
0 0
Gepost op 06 februari
Namibië Etosha
Leeuwen in de zinderende hitte
0 1
Gepost op 30 januari
Namibië Etosha
'Asfaltvreten' tussen Henties Bay en Outjo
0 3
Gepost op 09 januari
Namibië Damaraland

Reacties bij deze blog

marjaI

Door: marjaI • Geplaatst op

Hi
Ben net donderdag terug gekomen. Je kunt van Kasane (inderdaad je entreekaarten kopen voor beide parken in Kasane) over een geasfalteerde weg naar westelijke uitgang Chobe --> is bij grens namibie. Daar ga je op een gravelroad en de laatste 90 km op een mul zandpad naar opnieuw Chobe (savuti) Door park naar zuidelijke uitgang van Chobe Savuti (ook hele slechte wegen) en dan over gravel/asfalt naar Maun. Stuk van Westelijke gate Chobe naar zuidelijke gate chobe (savuti) is heel erg mul en bij voorkeur met 2 jeeps doen. Is een prachtige route maar vraagt veel van je. Neem extra brandstof, drinkwater en eten mee. Voor het geval je toch vast komt te zitten, want wij deden (westgate - zuidgate) helemaal zonder ander verkeer. Plan een overnachting in Savuti, want dit kan niet in 1 dag. Bij Savutilodge kunt je (tegen extra hoog tarief) ook brandstof tanken.
Veel plezier

Door: • Geplaatst op

Dag Lonneke. Ik heb jaren in Maun gewoond en kan je het volgende vertellen: Je kunt inderdaad vanaf Kasane naar Maun rijden, maar je moet vooraf bij DWNP je toegang boeken voor beide parken (dat kan in Kasane) En dat kost wel eenpaar tientjes per persoon en voor de auto. Ook moet je rekenen op bijna twee hele dagen rijden door een mul zandspoor. Alleen het laatste stukje vanaf Moremi Game reserve is deels verhard. En dan rekenen op een tentje of een vrij prijzige overnachting. Je zult wel het nodige wild zien onderweg, zeker het eerste deel, het is een mooie tocht. In uren is het wel sneller om vanaf Kasane via Nata om te rijden. Groetjes.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.