Chobe NP reisblogs

2. Op weg naar Chobe!

Annemieke50 was er (tot 25 feb 2010) Gepost op 27 mrt 1010 reacties

In mijn vorige blog beschreef ik ons reis naar en verblijf in Moremi waar we heel erg genoten hebben. We hebben daar veel moois gezien maar helaas geen leeuwen en luipaarden. Onze hoop was dus gevestigd op Chobe! Maar eerst moesten we er nog naar toe.

We werden weer opgehaald met een kleine Cessna waar max. 5 personen in konden. Het had erg geregend en bij het landen slipte het vliegtuig al aardig door! Er stapten 2 mensen uit die daar moesten zijn, de vrouw op prachtige hakjes. Helaas was er geen andere mogelijkheid dan in de blubber weg te zakken, ze keek nog even om zich heen maar geen van de mannen deed een poging om haar te helpen dus er zat niets anders op!
Er zaten nog 2 mensen die mee gingen naar Chobe. Het werd passen en meten om onze toch niet zo grote tassen erin te krijgen en toen nog de verdeling van het gewicht! Eén van de andere passagiers was wat dikker dan normaal, zal ik maar zeggen en dan zeg ik het heel netjes! Dus toen Wimbart instapte, die toch echt niet zo zwaar is, zakte de staart op de grond! Pfff ik kreeg het een beetje benauwd, wat gaat dat worden, ik zat er nog niet eens in!

De wat stevige meneer, die niet al te gezond was(hartproblemen o.a.) mocht op de plaats naast de piloot gaan zitten maar dat betekende dat hij aan de kant van de piloot in moest stappen want aan de andere kant was geen deur! Dus overstappen daarna naar zijn eigen zitplaats. Voordat dat gelukt was hadden zowel hij als wij het spaans benauwd. Hij hoefde nog net niet aan de beademing!
Deze 2 mannen hadden we al ontmoet op onze eerste avond in het Xakanaxa Kamp in Moremi en die avond hadden we erg veel lol gehad met elkaar. Zij waren nog 2 dagen naar een ander kamp geweest en mochten dus weer mee om ons op te halen om daarna door te vliegen naar Chobe. De klik was er gelijk weer dus toen er zo geworsteld werd om een goede verdeling te krijgen hadden we al weer erge lol! Wimbart mocht deze keer achterin bij de koffers(kon hij ook eens meemaken hoe dat is!) en ik zat in het midden met de andere man. Super lol hebben we samen gehad om het benauwde gezicht van zijn vriend die voorin zat, beetje angst was er toch wel.
Ik had deze keer een pilletje genomen want 25 minuten naar Moremi ging net goed maar 1 uur en 10 minuten zou vast te veel van het goede zijn en dan bleven de zakjes voor me niet onaangeraakt.

De vlucht was weer geweldig! Wat een prachtig uitzicht over de Okavango Delta, af en toe zagen we olifanten bij een waterplaats, die werden dan ontdekt door de piloot want voor ons was dat niet altijd te herkennen.
Ook zagen we een regenbui aankomen, prachtig om te zien!
De piloot vloog er voor het grootste deel omheen.
Aangekomen bij het kleine vliegveld van Botswana(geweldig om te zien en wat een verschil met Schilhol!) werden we opgewacht door een medewerker van de Lodge waar we naar toe gingen. De mannen gingen naar een andere Lodge vlakbij die van ons dus hier scheidden onze wegen zich weer.
We wisten dat ze op dezelfde datum naar de Victoria Falls zouden gaan dus hadden we al afgesproken daar weer een borrel te drinken met elkaar!

Annemieke50 Positie 528 (460 p.) Lid sinds 16-05-2009 Foto's en tips: 815 Blogs: 6 Fans: 6

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Je ziet de regenbui aankomen!
blogfoto nr. 2
Prachtig uitzicht over de Okavango Delta vanuit het vliegtuig!
blogfoto nr. 3
WB achterin bij de koffers!
blogfoto nr. 4
Aankomst op het kleine vliegveld.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Heimwee naar Alert Bay Lodge...
4 3
Gepost op 09 september
Canada Vancouver Island
Van Chobe Chilwero naar de Victoria Falls
4 4
Gepost op 10 juli
Botswana Chobe NP
3. Spannend!!
4 6
Gepost op 02 april
Botswana Chobe NP

Reacties bij deze blog

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Mooi beschreven Annemieke!!!!! En Wimbart ziet er nog aardig relaxed uit hoor!
Prachtige foto trouwens dat je de regen zo mooi aan ziet komen!

sidonius

Door: sidonius • Geplaatst op

Leuke ervaring, en goed dat de piloot om de regenbui heen vloog, want anders regent het in, in zo'n cessna!

hbplaatjes

Door: hbplaatjes • Geplaatst op

ach, ik lees net jullie blog en zie het antwoord op mijn vragen, die ik net op jullie profiel heb gezet. Excuus.

Fransvdg

Door: Fransvdg • Geplaatst op

Leuk beschreven Annemieke. I k heb het niet zo op dit soort binnenlandse vluchten en nu weet ik weer waarom. Laat mij maar over land gaan.

Kasangua

Door: Kasangua • Geplaatst op

Ja heerlijk hè, die kleine hobbelkisten? Kun je lekker ziek in worden, zeker rond de middaguren als er wat veel turbulentie is. Leuk verhaal, kan me de angst wel voorstellen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.