Chobe National Park

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chobe National Park image

2. Op weg naar Chobe!

Chobe National Park
Botswana
Annemieke50

2. Op weg naar Chobe!

In mijn vorige blog beschreef ik ons reis naar en verblijf in Moremi waar we heel erg genoten hebben. We hebben daar veel moois gezien maar helaas geen leeuwen en luipaarden. Onze hoop was dus gevestigd op Chobe! Maar eerst moesten we er nog naar toe.

We werden weer opgehaald met een kleine Cessna waar max. 5 personen in konden. Het had erg geregend en bij het landen slipte het vliegtuig al aardig door! Er stapten 2 mensen uit die daar moesten zijn, de vrouw op prachtige hakjes. Helaas was er geen andere mogelijkheid dan in de blubber weg te zakken, ze keek nog even om zich heen maar geen van de mannen deed een poging om haar te helpen dus er zat niets anders op!
Er zaten nog 2 mensen die mee gingen naar Chobe. Het werd passen en meten om onze toch niet zo grote tassen erin te krijgen en toen nog de verdeling van het gewicht! Eén van de andere passagiers was wat dikker dan normaal, zal ik maar zeggen en dan zeg ik het heel netjes! Dus toen Wimbart instapte, die toch echt niet zo zwaar is, zakte de staart op de grond! Pfff ik kreeg het een beetje benauwd, wat gaat dat worden, ik zat er nog niet eens in!

De wat stevige meneer, die niet al te gezond was(hartproblemen o.a.) mocht op de plaats naast de piloot gaan zitten maar dat betekende dat hij aan de kant van de piloot in moest stappen want aan de andere kant was geen deur! Dus overstappen daarna naar zijn eigen zitplaats. Voordat dat gelukt was hadden zowel hij als wij het spaans benauwd. Hij hoefde nog net niet aan de beademing!
Deze 2 mannen hadden we al ontmoet op onze eerste avond in het Xakanaxa Kamp in Moremi en die avond hadden we erg veel lol gehad met elkaar. Zij waren nog 2 dagen naar een ander kamp geweest en mochten dus weer mee om ons op te halen om daarna door te vliegen naar Chobe. De klik was er gelijk weer dus toen er zo geworsteld werd om een goede verdeling te krijgen hadden we al weer erge lol! Wimbart mocht deze keer achterin bij de koffers(kon hij ook eens meemaken hoe dat is!) en ik zat in het midden met de andere man. Super lol hebben we samen gehad om het benauwde gezicht van zijn vriend die voorin zat, beetje angst was er toch wel.
Ik had deze keer een pilletje genomen want 25 minuten naar Moremi ging net goed maar 1 uur en 10 minuten zou vast te veel van het goede zijn en dan bleven de zakjes voor me niet onaangeraakt.

De vlucht was weer geweldig! Wat een prachtig uitzicht over de Okavango Delta, af en toe zagen we olifanten bij een waterplaats, die werden dan ontdekt door de piloot want voor ons was dat niet altijd te herkennen.
Ook zagen we een regenbui aankomen, prachtig om te zien!
De piloot vloog er voor het grootste deel omheen.
Aangekomen bij het kleine vliegveld van Botswana(geweldig om te zien en wat een verschil met Schilhol!) werden we opgewacht door een medewerker van de Lodge waar we naar toe gingen. De mannen gingen naar een andere Lodge vlakbij die van ons dus hier scheidden onze wegen zich weer.
We wisten dat ze op dezelfde datum naar de Victoria Falls zouden gaan dus hadden we al afgesproken daar weer een borrel te drinken met elkaar!

Foto's

75c25.jpg
75c25.jpg
Annemieke50
8be1b.jpg
8be1b.jpg
Annemieke50
8d227.jpg
8d227.jpg
Annemieke50