Chobe National Park

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chobe National Park image

Een bijzondere ontmoeting

Chobe National Park
Botswana
Joanna

Een bijzondere ontmoeting

Daar staat hij. Op zo’n zeven meter van de auto. Hij kijkt me aan en de blik in zijn ogen maakt dat ik het raampje wat omhoog draai. Stel dat hij naar me toe komt. O, wat wil ik dat graag. Maar toch ook weer niet. Hij blijft maar kijken. En ik naar hem. Wat is hij mooi en sierlijk. Wat ben ik bang dat ik hem nooit meer zal zien. Ik blijf kijken. En weet dat ik hem daarmee uitdaag. Kijk nooit te lang in iemands ogen. En weg is hij. 

De betovering is verbroken. Maar ik gloei nog helemaal na. Wat was dit gaaf! We zitten in onze 4x4 richting Linyanti, in Chobe National Park. Onze vrienden rijden achter ons. We komen geen mens tegen, en weinig wild. Als je de olifanten niet meetelt. We hobbelen voort door de bush, onderweg naar onze volgende kampeerplek. En kijken om ons heen, hopen op ‘iets’. Soms wordt het bijna saai. Maar toch ook weer niet, want de spanning van dat ‘iets’ is er constant. 

En dan zie ik het. Een staart. ‘Max, snel doorrijden, ik zie daar iets, een luipaard of cheetah, hij beweegt’. We rijden de bocht om en daar staat hij onder de boomstronk. Een luipaard. Vlakbij ons, lichtelijk geschrokken van dat voertuig wat er ineens is. Hij blijft even staan, kijkt vastberaden. Ik klik vastberaden. Hij staat op de foto. Dan draait hij zich om en loopt weer verder. Ons in vervoering achterlatend. Wauw, wat een bijzondere ontmoeting!

Foto's

bfd2b.jpg
bfd2b.jpg
Joanna
070b8.jpg
070b8.jpg
Joanna
3ed80.jpg
3ed80.jpg
Joanna