Chobe National Park

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chobe National Park image

Chobe National Park in Botswana

Chobe National Park
Botswana
Deanbanffer

Chobe National Park in Botswana

Hallo allemaal!
We hoorden dat de temperatuur in NL ook gelukkig omhoog is gegaan, fijn weer beter weer!

Dag 13, Donderdag 17 mei
Na 2 nachten in de Namushasha lodge weer verder naar onze volgende stop, namelijk Kasane in Botswana. Dus we moesten de grens over vandaag.
De rit zelf was niet zo lang, zo’n 250km. Bij de grens van Namibië moesten we allerlei papieren invullen, wat een bureaucratie nog hier… En bij Botswana moesten we uit de auto op een soort natte dweil gaan staan met onze schoenen, want dat zou zijn tegen mond- en klauwzeer. Verder mochten we geen etenswaren meenemen en de wijn die we nog hadden moest ingeleverd worden. Of dit klopt is ten tweede maar wij in onze onwetendheid de wijn maar ingeleverd, was toch al een paar dagen oud en niet gekoeld.
Toen moesten we met de auto door een waterbak rijden en off we go.
Vervolgens nog weer papierwerk invullen aan de grens van Botswana, geld betalen voor de wegenbelasting en we konden onze route vervolgen. Bijna meteen reden we Chobe National Park binnen, één van de highlights van het land. Langs de weg, lees doorgaande weg, liep al een giraffe.
Onze accommodatie voor de komende 3 nachten is Kubu Lodge, een mooi gelegen lodge aan de Chobe rivier. Deze rivier loopt uit op de beroemde Victoria Falls in Zimbabwe en Zambia.
We slapen in een mooie chalet in een prachtig aangelegde tuin waar de everzwijnen, waterbokken en meerkatten vrij rondlopen.
In de middag na een lekkere lunch (was een gerecht wat erg veel lijkt op Surinaamse pom, Bobotie, bekend van de wereldgerechten van Knorr haha. ) en wat zonnestralen zijn we om 15.00 uur weer meegegaan met een boottocht over de Chobe. Weer op zoek naar de dieren en dit keer dus in Chobe National Park.
Veel gezien maar wat wel echt erg bijzonder was dat er een 3-tal olifanten middenin de rivier stonden en te eten van het gras wat boven het water uitgroeid. De vogels gebruikten de olifanten als taxi. Er stonden verder erg veel dieren op korte afstand van het water en weer een big five dier gezien namelijk de buffel. Nu alleen het luipaard nog…..oefff dat wordt waarschijnlijk weer moeilijk.
Morgen op pad richting de Victoria Falls in Zimbabwe, één van de 7 wereldwonderen. (dat wordt een aparte blog van Zimbabwe).

Dag 15, Zaterdag 19 mei
Hallo Nederland! Dumela from Botswana!
Vandaag hadden we weer een gamedrive gepland, dus dat betekende vroeg uit de veren, namelijk om 05.15.… Want om 06.00 stond de truck op ons te wachten. En wat was het nog koud…… we hadden wel 5 lagen kleding aan met jassen en daaroverheen nog een deken en nog koud hebben. Wat een verschil met overdag, want dan is het boven de 30 graden iedere dag!!
We gingen wederom op zoek naar het luipaard, daar gaan we weer. Dit keer weer teleurgesteld helaas, bijna geen dieren gezien in de ochtend. Die vonden het vast ook te koud om onder de bossen vandaan te komen. Wel een enorm grote groep buffels gezien die de rivier gingen oversteken, dat was wel uniek om te zien.
Na deze koude tocht lekker opgewarmd met de zon op het terras van Kubu Lodge met een lekker ontbijtje. Vervolgens bikini en zwembroek aan en in de tuin neergeploft met een prachtig uitzicht op de Chobe rivier. We kregen nog even bezoek van een grote krokodil, ongeveer 2,5 meter!!, maar die was gelukkig snel weer weg.
Toen zijn we om 15.00 uur maar weer op zoek gegaan naar dieren, werkt dus echt verslavend, is net als gokken in Las Vegas. Deze keer hebben we heel veel dieren gezien met als hoogtepunt een groep van 6 leeuwinnen en olifanten die een modderbad aan het nemen waren met kleintjes erbij.
S’ avonds na het diner zijn we in de receptie gaan zitten met Nathalie (Canadese die we hebben leren kennen op de tocht naar Victoria Falls), een Duitse jongen en 2 bewakers getracht te kijken naar de Champions League Finale. We hadden de juiste stream gevonden alleen was het erg druk bezet. De eerste helft ging best goed, maar de 2e helft viel de verbinding steeds weg dus hebben we updates gevolgd via de Iphone van Nathalie. Was wel hilarisch allemaal.
Toen rond uurtje of 23.00 lekker bedje ingegaan. De laatste nacht alweer in de Kubu Lodge.

Morgen naar Gweta in de Magkadigkadi Pan.
liefs vanuit een zonnig Botswana,
DeAn

Foto's

4b7e3.jpg
4b7e3.jpg
Deanbanffer
1184c.jpg
1184c.jpg
Deanbanffer
ef0d7.jpg
ef0d7.jpg
Deanbanffer
4b7e3.jpg
4b7e3.jpg
Deanbanffer
ef0d7.jpg
ef0d7.jpg
Deanbanffer