Chobe NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chobe NP image

3. Spannend!!

Chobe NP
Botswana
Annemieke50

3. Spannend!!

Vervolg op blog 2.
Op naar Chobe Chilwero, onze Lodge voor de komende 3 nachten.
En wat een verrassing bij aankomst! Een prachtige Lodge helemaal in oude stijl, waar we een superonthaal kregen.
Prachtige verblijven, die allemaal los van elkaar op het terrein stonden, mooi aangekleed met beelden en andere Afrikaanse kunst. Een badkamer helemaal in stijl met douche en bad en buiten een afgesloten gedeelte met buitendouche en hangmat! Geen idee of we daar tijd voor zouden hebben maar het zag er in elk geval super uit!
We konden ons even opfrissen en daarna lunchen, waarna we 's middags gelijk mee konden voor een gamedrive.
In Moremi hadden we een ranger die Water heette maar de ranger hier heette Sky! Oftewel we hadden Skywater, we hebben inderdaad veel regen gezien ja! Moet je ook maar niet in de regentijd gaan;)
Zijn stem was echter zo laag dat het soms op het sensuele af was(voor de dames onder ons) maar soms ook lastig te verstaan vooral als je een beetje achter in zat.
Ik niet natuurlijk want ik moet altijd alles weten en vragen en ik vond die stem wel wat hebben;)
Sky vroeg ons tijdens de eerste gamedrive wat we graag wilden zien. Ja niet zo moeilijk natuurlijk, héééél graag leeuwen en luipaarden aub! Uitgelegd dat we ze in Moremi niet gezien hadden, dus dat was zijn eer te na, die moesten hier gevonden worden natuurlijk!
Maar ook de andere dieren waren voor ons zeer welkom, ik heb me verbaasd over de prachtige vogelsoorten waarvan ik er al een aantal heb geplaatst, de grote hoeveelheid olifantenfamilies, die elke middag bij de Choberivier kwamen poedelen en drinken, de imposante Hippo's, Giraffen, de prachtige Impala's, die wel een beetje mijn hart gestolen hebben, Waterbucks, Red Lechwe, Kudu's, de leuke Baboons die je vaak in de buurt van de Impala's vindt, de diverse varanen en andere dieren, eigenlijk te veel om op te noemen.
Het landschap is er prachtig, onze Lodge lag langs de Choberivier en aan de overkant begon Namibië.
Dus veel grassen en waterpartijen waar de krokodillen langs de kant lagen, de hippo's stonden te grazen en waar het voor vogelaars een eldorado is!
Veel gezien dus die eerste uren, maar helaas geen leeuwen of luipaarden! Een beetje teleurgesteld waren we wel!
Bijna tijd om weer terug te gaan want om 19.00 moet iedereen het Chobe National Park uit zijn.
Maar dan... een bericht via de portofoon! Sky start gelijk de auto, geeft een flinke dot gas en we stuiven naar voren! Gelukkig had ik mijn fototoestel om mijn nek want moest me aan alle kanten vasthouden om niet uit de auto te stuiteren!
Hij had verder niets gezegd maar we voelden al aan wat hij gehoord had en ja hoor... na een hele tijd scheuren over de zandpaden zagen we links in de bomen allemaal gieren zitten! Een heel goed teken, daar beneden ligt een prooi en dan dus waarschijnlijk eindelijk ook de leeuwen of luipaarden! Wauw, dat was een geweldig vooruitzicht!
Sky ging van het pad af en reed dwars door de struiken naar boven waar we een hele groep vrouwtjesleeuwen met cubs zagen liggen in afwachting van hun beurt om hun buiken te mogen vullen. Sky vertelde dat eerst de mannetjes zich te goed doen en dat de rest van de groep daarna aan de beurt is. Wat ze er nog van overlaten is voor de gieren!
Het werd al bijna donker, we konden nog net wat foto's maken. Eén van de leeuwen begon te gapen wat volgens Sky een teken was dat ze ging opstaan en vertrekken en ja hoor de rest begon ook te gapen en één voor één stonden ze op en liepen achter de eerste aan. De cubs die een beetje lui waren werden door hun moeder gedwongen om op te staan en sjokten toen lui mee. Sky keerde de jeep en aangezien het bijna 19.30 was konden we niet meer door de hoofdingang terug, want dan zou hij problemen krijgen met zijn vergunning.
Hij bleek nog een alternatieve route te kennen waarna we rond 20.00 in de Lodge waren. Wat een geweldige eerste gamedrive was dit in Chobe!!
Wordt vervolgd!

Foto's

7efec.jpg
7efec.jpg
Annemieke50
dfbdd.jpg
dfbdd.jpg
Annemieke50
01356.jpg
01356.jpg
Annemieke50