Chobe National Park

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chobe National Park image

Chobe National Park

Chobe National Park
Botswana
Ingrover

OLIFANTEN!!!!!

In Chobe np zagen we veel olifanten.Toen we vanaf de Caprivi strip Botswana binnen reden moesten we meerdere keren stoppen voor kuddes overstekende olifanten.We verbleven in de Chobe safari lodge,een mooie lodge!!
We gingen de 1e avond een boottocht maken over de Chobe rivier!Ons was aangeraden om een kleine boot te nemen.
Wij vroegen dit bij de lodge maar dit kon aleen in de ochtend helaas.De boot waar we op zaten was gelukkig niet echt groot,voor zo`n 30 man en we zaten heel laag bij het water!

We zagen veel verschillende dieren maar helaas geen mooie zonsondergang en weinig olifanten!Tja je kunt niet altijd geluk hebben,de boottocht was evengoed mooi!De volgende ochtend werden we naar Livingstone gebracht in Zambia!
In de middag bezochten we de Victoria falls,er was een dun straaltje water,vanwege het droge seizoen!
We gingen over een watervalletje heen om vervolgens bovenop de falls te wandelen,je kunt tot vlak bij de rand komen.Heel indrukwekkend allemaal!

Daarna gingen we weer terug naar Chobe in Botswana,daar hebben we nog 2 safari`s gemaakt,In de ochtend zagen we een hele troep Wilde honden die achter een eenzame buffel aangingen die maar 1 hoorn had.Ze gingen met meerdere achter hem aan.De buffel werd bang en rende weg maar hij bleek toch uiteindelijk een maatje te groot voor de honden.
We zagen ook leeuwen,buffels,olifanten en veel gieren die op een dode olifant aasden en natuurlijk vele vogelsoorten.
Bij de middagsafari zagen we honderden olifanten badderen in de Chobe rivier en in de modder,van klein tot groot genoten ze met volle teugen ervan,ook hebben we een tijd bij 2 leeuwinnen met jonkies gestaan die lagen te rusten.Er kwamen een aantal impal`s voorbij en die bleven maar staan en schreeuwen om anderen te waarschuwen voor het gevaar!
In plaats dat ze wegrenden bleven ze precies voor de leeuwinnen staan.De jonkies kwamen overeind maar de volwassenen niet en er gebeurde niks uiteindelijk.We zouden in de Chobe safari lodge verblijven nog 2 dagen maar omdat daar opeens geen plaats was moesten we naar de Kubu lodge,dat is geen aanrader!Want ze proberen je op te lichten met de rekening!

Na Chobe zijn we een dag gestopt in Nata/Gweta bij de Makgadikgadi pans waar we helaas niet heen konden omdat we geen 4WD hadden.Daar was verder weinnig te beleven helaas.De volgende dagen naar de Okavango delta.Toen we daar aankwamen konden we geen safari meer doen omdat de al heel vroeg in de morgen weg was gegaan!Daar heb ik tot op de dag van vandaag spijt van.Als het aan mij lag had ik Gweta overgeslagen en direct naar de Delta gegaan.Dan had ik een dag langer gehad en een safari kunnen maken in moremi!Maar ja je kunt niet alles van te voren weten!We hebben wel een rondvlucht boven de delta gemaakt en dat was fantastisch,zoveel diweren zichtbaar!Kuddes van honderden buffels,olifanten,nijlpaarden en giraffen.

De volgende 2 dagen zijn we op kampeersafari gegaan in de delta,eerst met een Mokoro de delta in en vervolgens op een eiland de tenten opgezet en een wandelsafari gemaakt!We zagen een olifant heel dichtbij,die zag ons ook en kwam achter ons aan,we moesten er snel vandoor....De nacht was bijzonder in dat kleine tentje,we hoorden hyena`s huilen en nijlpaarden dichtbij grazen.Je komt niet echt aan slapen toe!De volgende ochtend nog een wandeling en daarbij hebben we weer veel dieren gezien.Hierna terug naar Namibië,daarover de volgende blog meer!